Investor i Hydro-søkelys

Advokatfirmaet Hjort som har gransket regnskapslekkasjen fra Hydro mener en norsk investor satt på rapporten før Dagens Næringsliv fikk og offentliggjorde den. Investoren blånekter.

  • ROAR ROAR VALDERHAUG
Publisert:

"Det er indikasjoner på at minst én investor kan ha hatt tilgang til dokumentet", heter det i rapporten som høyesterettsadvokat Else Bugge Fougner i går sendte til Norsk Hydro og Kredittilsynet. Granskerne fra advokatfirmaet Hjort har ikke klart å finne ut hvordan et utkast til kvartalsrapporten for 4. kvartal 2006 lekket fra Hydro i februar i år, men de tror åpenbart at en bestemt investor kan ha hatt den. Men det vil ikke investoren være med på.
- Han sier at han ikke har hatt den, sier Bugge Fougner.
Dermed kan ikke Hjort gjøre så mye mer. Det kan derimot Kredittilsynet og eventuelt Økokrim gjøre. Kredittilsynet kan sjekke transaksjonslister for handler i Hydro-aksjen og Økokrim kan sjekke telefonlogger.
I Hydro sier man seg skuffet over at kilden til lekkasjen ikke er funnet.
- Vil du være enig eller uenig i at det at dere ikke finner årsaken til lekkasjen, i seg selv øker sannsynligheten for at det var en bevisst handling?
- Det vil jeg ikke kommentere. Ikke vet jeg heller. Når ikke Bugge Fougner legger vekt på en spesiell hypotese, så skal i hvert fall ikke vi gjøre det, sier kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev Simonsen i Hydro.
Rapporten kritiserer i forsiktige ordelag Hydro for at for mange kan ha hatt tilgang til utkastene til rapporten.
Ifølge Ditlev Simonsen har Hydro alt iverksatt innskjerpende tiltak og vil også følge rådene man får fra Hjort. Neste rapport, for 1. kvartal 2007, legges frem 31. mai.
- Så i mai blir det som i en bunker hos Hydro på Vækerø?
- Ja, vi kommer til å ha særdeles strenge rutiner både foran dette regnskapet og fremover, svarer Hydro-direktøren.

Publisert:

Flere artikler

  1. Én investor i søkelyset

  2. Intervjuet 120 personer

  3. Betalt innhold

    Ingen svar på hvordan Hydro-tall kom på avveie

  4. Betalt innhold

    Hydro anmeldt for rapportlekkasje

  5. Hydro anmeldt til Økokrim