Tine mangler 30 millioner liter melk

 Få måneder etter siste kvoteøkning mangler Tine fortsatt 30 millioner liter melk og ber om 3 prosent økning i kvoten.

TRENGER PÅFYLL: Tine vil la norske kuer produsere mer melk.
Publisert: Publisert:

Etter fem år med nedgang i totalproduksjonen endte fjoråret med smørmangel og kortvarig frislipp av melkekvotene. I mars økte melkekvotene med 3 prosent, og få måneder senere varsler Tine at det mangler nye 30 millioner liter melk. Den bondeeide marknadsregulatoren ber derfor om ytterligere 3 prosent i et ekstraordinært kvotehopp, skriver Nationen.

Styreleder Trond Reierstad i Tine vedgår at smørmangelen har medvirket til at meierikonsernet anbefaler en ny kvoteøkning.

Les også: Oops - Tine har gjort det igjen

– Ja, etter fjoråret følger vi ekstra tett med, og det er viktig for oss å ha stor nok buffer til å klare svinginger i markedet. Kundene våre har signalisert behov for større leveranser, og for å få nok melkefett vil vi gjerne ha inn 30 millioner liter mer melk, sier han.

Den totale melkeproduksjonen her i landet var i fjor på 1.476 millioner liter. Det er det laveste på over ti år, og en nedgang på 65 millioner liter fra 2007.

En økning på 3 prosent utgjør nærmere 50 millioner liter. Det er Landbruksdepartementet som i samråd med bondeorganisasjonene bestemmer om de vil følge rådet fra Tine og øke melkekvotene.

Les mer om smørkrisen:

Publisert:
Gå til e24.no