Statoil kutter pensjonsordning, men ikke for ledelsen

Ledelsen i Statoil har meldt om endringer i pensjonsordningen for de ansatte. Riktignok blir blant andre konsernsjef Helge Lunds gullordning stående uforandret.

I SÆRSTILLING: Konsernsjef Helge Lund i Statoil og de andre toppene i selskapet får beholde sin pensjonsordning, selv om ordningen for de øvrige ansatte kuttes.

Andrea Gjestvang
  • E24
Publisert: Publisert:

I januar ble fagforeningene i oljeselskapet varslet om at det kunne bli endringer i pensjonsordningene.

Nå kutter selskapet ordningen, som har gitt ansatte mulighet til å gå av med full pensjon fra fylte 62 år, skriver Stavanger Aftenblad.

Store konsekvenser

Den nye ordningen innebærer at en landansatt med en årslønn på 900.000 kroner som går av med pensjon når han er 62 år, vil få et årlig kutt i pensjonen på 150.000 kroner.

Riktignok gjelder ikke ordningen for konsernsjef Helge Lund og de andre Statoil-toppene, fordi de har individuelle avtaler, skriver avisen.

Les også: Statoil innfører ansettelsesstopp

Nå forsøker Industri Energi å få stoppet pensjonskuttet for sine medlemmer. Sokkelleder Per Steinar Stamnes varsler om bråk hvis Statoil-ledelsen velger å gjennomføre det nye forslaget.

- Vi holder nå på med en juridisk gjennomgang av dette, sier han til Stavanger Aftenblad.

Viser til pensjonsreformen

AksjeLongname: StatoilTicker: STLMarked: OSEOrganiasonsnummber: 923609016TSID:Trade time: 2012-04-13 08:45:00Last: Close: 150.5Periode: 7days

Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil forklarer bortfallet av ordningen med at de ønsker å bidra til å realisere pensjonsreformen, som innebærer at folk ikke skal stå lenger i arbeid.

Han avviser at det er en forskjellsbehandling av ledelsen og andre ansatte.

- Nye konserndirektører vil ikke få tilbud om gavepensjon. Avviklingen gjelder ikke for tidligere og nåværende konserndirektører som har tidligpensjon som en del av sin individuelle lønnsavtale, samt 900 ansatte som kom fra Hydro som også har individuelle avtaler om tidligpensjon, sier han til Dagens Næringsliv.

Les også:

Publisert:

Flere artikler