Drømmesommer førte til eksplosjon i issalget

Sol og varme har gitt utslag i salget av is. Både Hennig-Olsen Is og Diplom-Is har levert rekordhøye salgstall for mai og juni. 

bilde

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
Publisert:,

Etter en rekordvarm maimåned og en juni preget av mye sol, har iskremprodusentene levert historisk gode salgstall. Hennig-Olsen Is solgte 9,84 millioner liter is denne i perioden. Dette er i overkant av 1,86 liter is per nordmann.

Målt mot samme periode i fjor, har Diplom-Is og Hennig-Olsen Is økt salgsvolumet sitt med henholdsvis 26 og 21 prosent.

Begge trekker frem at mai var bedre enn juni, og Diplom-Is mener at et par kalde uker i juni kan være årsaken til dette.

Anders Hennig-Olsen, Brand Manager i Hennig-Olsen Is, var glad i stemmen når han kunne opplyse om tallene.

– Mai og juni i år er de beste enkeltmånedene vi har hatt noensinne.

Favorittene

Ifølge begge selskapene, er det kroneisen som er Norges iskremfavoritt. Om man samler tallene både for 6-pakninger og is solgt separat, har selskapene til sammen solgt 28,44 millioner av varianten. Regner man dette per nordmann, finner man at det har blitt solgt i overkant av 5 kroneis per hode.

Rita Broch, administrerende direktør i Diplom-Is, trekker også frem andre salgsvinnere.

Annonsørinnhold

– Det ble solgt 1,3 millioner Royal Trippel småis i mai og juni. Sandwich kommer som en god nummer to, også med 1,3 millioner solgt i samme periode. Videre ned på listen finner vi Sandwich, også med svært gode salgstall.

Ta med hjem

Diplom is opplyser om det er vekst i «ta med hjem»-segmentet. Også her er kroneisen favoritt.

– Vi har opplevd en vekst på 48 prosent i salget av sekspakninger med kroneis. Det norske folk har båret med seg 2,2 millioner av varianten i perioden mai-juni. I antall porsjoner blir dette 13,2 millioner stykk, noe som utgjør i overkant av 80 prosent av Diplom-Is sitt totalsalg av kroneis.

Jobber på spreng

Mens det store flertallet i Norge gjør seg klare for sommerferie, jobber iskremprodusentene for fullt. Hennig-Olsen trekker frem en liten «fun fact» for å illustrere hvor mye is som produseres.

-Produksjonen er på sitt maksimale. Hver dag har vi fraktet over 1 000 paller is fra fabrikken vår i Kristiansand.

Broch i Diplom-Is løfter frem medarbeidernes innsats i denne hektiske perioden.

– I skrivende stund går både produksjon og distribusjon 24–7. Vi produserer iskrem hele døgnet hver dag i uken for at folk skal få det de vil ha. Dette hadde ikke vært mulig uten innsatsen til våre flotte medarbeidere.

Annonsørinnhold