Coop øker kundeutbyttet etter «rekordår»

Etter det Coop selv omtaler som et rekordår, øker kjeden utbetalingen til kundene sine. Totalt skal medlemmene få 1,6 milliarder i utbytte og ulike rabatter. 

KJØPEUTBYTTE: Coop gir totalt 1,6 milliarder tilbake til sine kunder etter et nytt rekordår for dagligvarekjempen.
Publisert: Publisert:

Dagligvarekjeden Coops 1,63 millioner medlemmer får i løpet av den nærmeste tiden kjøpeutbytte inn på konto.

I år skal 930 millioner kroner fordeles på kundene. Til sammenligning ga kjeden et kjøpeutbytte på 752 millioner etter 2016.

Totalt gir kjeden 1,6 milliarder kroner tilbake til medlemmene i form av blant annet kuponger, bonuser og andre kontantrabatter.

– Dette er et rekordhøyt beløp. Coop har gjennom hele 2017 gjort det veldig bra, og det skal selvsagt komme våre medeiere til nytte, sier Gøril Joys Johnsen, viseadministrerende direktør i Coop Norge, til E24.

– Tror på deling

Foreløpig ønsker ikke Coop levere fra seg tallene over omsetningen og resultatet i 2017. Dette er en praksis alle kjedene har vært enige om i flere år.

Bakgrunnen for praksisen er at analyseselskapet Nielsen utarbeider tallene over markedsandelene i dagligvarebransjen. Analysefirmaet gjør dette gjennom hele året, men for allmennheten offentliggjøres ikke tallene før i slutten av februar.

Således er det fortsatt noen uker til vi får den endelige fasiten med hvordan det gikk med dagligvarekjedene i fjor.

GIR MILLIARDBELØP: Gøril Joys Johnsen, viseadministrerende direktør i Coop Norge, er strålende fornøyd med medlemsnytten dagligvarekjeden gir sine kunder.

Coop-kundene får nå pengene rett inn på sine medlemskontoer, der de i motsetning til konkurrerende kjeder gir renter på sine kontoer.

– Coop er ikke som konkurrentene. Vi tror på deling, og eies ikke av noen få søkkrike familier, men av våre medeiere, sier Johnsen.

– Medeierne er våre beste og mest lojale kunder, og hver og en har bidratt til at vi også i år kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte. Det er samtidig motiverende at vi gjennom fjoråret fikk over 100.000 medlemmer i Coops samvirkelag i Norge, sier hun.

30 prosent av de nye medlemmene til kjeden er under 30 år.

Les også

Rema-sjef Ole Robert Reitan: – Det har snudd

Nytt godt år for Extra

Selv om dagligvaretallene fra Nielsen for 2017 ikke offentliggjøres før i slutten av måneden, letter Johnsen litt på sløret og kan bekrefte at særlig én av selskapets kjeder har hatt en strålende utvikling i året som gikk.

– Extra gjør det svært godt, og er tydelig vekstvinner med et fantastisk sortiment og gode priser, sier Johnsen, som understreker at veksten er sammenlignbar.

– Ettersom vi har fått flere og flere Extra-butikker ser vi at kjennskapen har blitt mye større ute blant folk. Samtidig ser vi at kundene virkelig liker konseptet.

Les også

Trumf-kunder har 1,2 milliarder på bok

Milliardbeløp også hos Trumf

Tidligere i år kunne Norgesgruppen fortelle at deres kunder hadde 1,2 milliarder kroner på sine Trumf-kontoer. I motsetning til hos Coop får ikke kundene renter på Trumf-kontoen. Dette gjorde at privatøkonom Endre Reite i Sparebank 1 gikk ut å ba kundene ta pengene ut av kontoen.

– Det gjør ingen nytte der, de forrenter seg ikke. Samtidig mister du jo oversikt over økonomien når du klatter penger ut på steder du ikke vet du har dem, sa Reite til NA24 den gang.

Under Verdens økonomiske forums årlige konferanse i Davos i januar, fortalte Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan til E24 at tallene hadde snudd for den mye omtalte kjeden etter en noe trøblete start på fjoråret.

– Tallene våre viser rundt en prosent fall i markedsandel i 2017 og at det flatet ut i høst. Siden nyttår har vi sett en klar vekst, rundt fem prosent i omsetning, sa Reitan.

– Etter et slikt år, er det desto hyggeligere å oppleve at det har snudd, fortsatte han.

Les også

Slik unngår nordmenn sukkerskatten – med regjeringens momskutt

Les også

Bunnpris saksøkt av konkurrent

Les også

– Det har snudd

Publisert: