Traaseth møter pressen etter styremøtet

Styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge kaller ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen for en samlet sett uheldig sak for selskapet, og vil be om at internrevisor gjennomgår saken.

SVARER: Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth og styreleder Gunnar Bovim gir kommentarer til pressen etter styremøtet fredag ettermiddag.

Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix
  • Ingvild Sagmoen
  • Marius Lorentzen
  • Hans Jordheim
Publisert:,

Styreleder Gunnar Bovim og administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge møter pressen etter at de har holdt styremøte fredag.

Under styremøtet har Traaseth orientert styret om ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen.

Styreleder Bovim opplyser at styret har diskutert saken etter redegjørelsen fra Traaseth, og kaller saken uheldig for Innovasjon Norge:

– Styrets vurdering er at dette samlet sett er en uheldig sak for Innovasjon Norge. Selv om vi ikke har klare formeninger om at det er gjort reelle formelle feil, har saken kommet ut på en måte som er uheldig, sier Bovim.

Les også: Slik kastet Innovasjon Norge seg rundt da Norges rikeste kvinne søkte jobb

Ifølge ham har Traaseth foreslått en gjennomgang av saken fra Innovasjon Norges internrevisor.

– Det synes vi er et godt forslag, så det kommer vi til å be om nå, sier Bovim.

På spørsmål om på hvilken måte saken er uheldig, viser Bovim blant annet til at «det er gjort endringer underveis, som styret oppfatter samlet sett er en uheldig sak».

Les på E24+

Tre ting Traaseth kan lære av sin egen bestselger-bok om ledelse

Kan ikke gå inn på detaljer

Traaseth sier følgende:

– Jeg tror vi skal ta selvkritikk på at håndteringen har vært krevende, vi skal ha en gjennomgang og se på hva vi kunne ha gjort annerledes. Og selv om vi ikke har brutt noen lov, skal vi likevel etter avtale også med tillitsvalgte, se på hvorvidt vi skal ha sånne type stillinger.

– Hvor akutt var egentlig behovet i HR når dere i e-poster til Andresen sier dere både er fleksible på starttidspunkt, stillingsprosent og arbeidsoppgaver?

– Jeg tror vi skal forholde oss til det som vi har lagt ut av informasjon på Innovasjon Norges sider. Jeg kan ikke gå inn i detaljer og kommentere spekulasjoner fra media. Jeg må bare forholde meg til fakta. Derfor foreslo jeg overfor styret, at én ting er hva jeg sier og media skriver, men jeg tror det er lurt at vi uansett bruker anledningen også til å se gjennom denne sakens håndtering, og også i og med at vi skal endre praksis, at vi ber våre interne revisorer vurdere hvordan vi har håndtert dette og hvordan våre rutiner være fremover, selv om vi har loven på vår side, sier Traaseth.

– Hva vil du si til andre unge som kanskje hadde lyst til å søke jobb i Innovasjon Norge, men ikke fikk sjansen?

– Jeg vil si til andre unge at først og fremst er vi veldig glad for at landets økonomistudenter synes at Innovasjon Norge er Norges mest attraktive arbeidsplass. Og så vil jeg si at man må fortsatt gå på nettsidene våre, selv om de møter meg på en eller annen samling.

Les også

Fra Traaseth-e-post til jobb: Slik kastet Innovasjon Norge seg rundt da Norges rikeste kvinne søkte jobb

– Og der kommer alle stillinger?

– Ja, de som vi skal utlyse, der kommer alle stillinger. Og det er dette vi nå skal diskutere, at akutte behov som ikke utlyses, de kommer ikke på nettsidene. Og derfor gjør det dette komplisert, og derfor skal vi se på om vi skal slutte med den praksisen, fordi det skaper så stor usikkerhet.

Kom bakveien til styremøte

Ansettelsen av Andresen i en seksmåneders deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge skjedde uten at stillingen ble utlyst.

Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder, men jobbtilbudet ble senere justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

Traaseth ville ikke kommentere saken eller møte pressen på vei inn til styremøtet fredag morgen.

Styreleder Gunnar Bovim var ordknapp om saken på vei inn til møtet.

– Det har vært mye presse om denne saken nå, og det har administrerende direktør sagt hun vil orientere om, så det ser vi fram til, sa Bovim til NTB fredag morgen.

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Tillitsvalgt i Innovasjon Norge: – Håper ledelsen tar lærdom av dette

  2. Styreleder sier han har tillit til Traaseth

  3. Krohn Traaseth kom bakveien til styremøte

  4. Annonsørinnhold

  5. Eksterne skal gjennomgå ansettelser siden 2014

  6. Deloitte foreslår forbedringer etter kontroversielle ansettelser