Vil åpne flere Jamie Oliver-restauranter i Norge

Mens den britiske TV-kokken har måttet kvitte seg med 12 av 37 Jamie's Italian-restauranter i Storbritannia, lukter selskapet med de norske rettighetene på å åpne flere her.

LA NED RESTAURANTER: Den britiske TV-kokken Jamie Oliver har hatt gjeldstrøbbel med sine restauranter i Storbritannia, og flere er blitt lagt ned.

Foto: Laurent Gillieron AP
  • Johan Nordstrøm
Publisert:

– Nå holder vi på med å se etter lokaler i Oslo der vi skal åpne nye Jamie's Italian-restauranter, sier Daljinder Kahlon, største eier i Dilla Holding, som driver en rekke restauranter i Oslo-området, til E24.

Etter å ha drevet den britiske kjendiskokkens italienske konsept i et års tid på Aker Brygge, mener han at de har fått forståelse av konseptet, og har stor tro på det.

Samtidig peker han på at det er vanskelig å finne nye lokaler med bra beliggenhet.

– Vi har ikke bestemt om vi åpner nye Jamie's Italian-restauranter i Oslo i år eller neste år. Frem til nå er vi veldig fornøyde og har fullt hus hver dag. Etter hvert kan vi tenke oss å åpne restauranter i flere store byer i Norge, sier Kahlon.

Les også: Jamie Oliver stenger seks restauranter

Underskudd på 4,1 millioner kroner

Selskapet Dilla Holding har sikret seg de norske rettighetene til den britiske TV-kokken Jamie Olivers italienske franchisekonsept, bortsett fra på flyplasser.

Gjennom datterselskapet Italian Restaurant Aker Brygge har de drevet restauranten Jamie's Italian Aker Brygge siden i fjor sommer.

Datterselskapet inntekter var i fjor på 34,6 millioner kroner. Driftsresultatet var på minus 5,3 millioner kroner.

Les også

Jamie Olivers restaurant i Istanbul er begjært konkurs

Bunnlinjen viser at selskapet hadde et underskudd på 4,1 millioner kroner. Selskapet har en kortsiktig gjeld på 7 millioner kroner.

– Tallene gir ikke et realistisk bilde av situasjonen i selskapet, fordi det er samme selskap som inntil begynnelsen av fjoråret drev Jacob Aall, der det var underskudd. I tillegg har det vært store utgifter de første 3–4 månedene når vi startet det nye konseptet, sier Kahlon.

Samtidig viser han til at det tar tid å etablere et nytt konsept.

– Egenkapitalen er på minus 3,6 millioner kroner, driver dere å jobber med dette?

– Vi har kontroll på det, sier Kahlon.

La ned 12 av 37 restauranter i Storbritannia

I Storbritannia har restaurantkjeden Jamie's Italian stor gjeld. Tidligere i år ble det kjent at TV-kokken måtte legge ned 12 av sine 37 italienske restauranter i Storbritannia, ifølge The Guardian.

– Vi har ikke det problemet med gjeld. Dilla Holding driver flere andre restauranter, sier Kahlon.

Hvordan er Jamie Oliver involvert i restauranten på Aker Brygge?

– Han jobber fra hovedkontoret i London med et team som utvikler rettene. Vi får veiledning når de utvikler nye retter og får opplæring etter hvert som de endrer på menyen, sier Kahlon.

Les også

Kjedene tjener på å kutte matsvinnet: Salget av «snart utgått-varene» skyter fart

Svært god omsetning i sommer på Gardermoen

I mars i fjor åpnet det en Jamie's Italian på Gardermoen, men denne restaurant er drevet av et annet selskap, Select Service Partner (SSP).

– Etter en litt langsom start har det gått veldig bra med Jamie's Italian på Gardermoen nå i sommer, sier administrerende direktør Bente Brevik i SSP til E24.

Samtidig peker hun på at det har tatt litt tid for kundene å bli kjent med restauranten, som ligger litt skjult i andre etasje.

Hun viser til at det fortsatt er litt tidlig å si noe om det totale regnestykket.

– Når man starter med noe nytt, tar det litt tid før man får lønnsomhet. Omsetningen har vært svært god i sommer, og da kommer resultatene etter, sier Brevik.

Alle rettene er utviklet av Jamie's Italian i London. Siden restauranten er på en flyplass, er det en større andel av menyen som går raskt å få servert enn på andre Jamie's Italian-restauranter.

– Menyen er litt annerledes sammensatt og litt tilpasset at det er en del passasjerer som har det travelt, sier Brevik.

Les også

– Nedgangen ser jeg som et skritt i riktig retning

Les også

Tilnærmet perfekt for Giertsen

Les også

Aamodt taper fart i bakken – driftsresultatet ned 25 prosent

Her kan du lese mer om

  1. Regnskap og resultater

Flere artikler

  1. Vil utvide Jamie Oliver-konseptet i Oslo

  2. Norske Jamie Oliver-restauranter berøres ikke av britisk kollaps

  3. Kroken på døren for Jamie Olivers restaurantkjede

  4. Annonsørinnhold

  5. Restaurantkonsern under konkursbeskyttelse: Rekonstruktør mener restauranter må legges ned

  6. Betalt innhold

    Skipperstuen-eier: – Vi prøver å unngå konkurs