Presser håndverkspriser på internett

Hver måned formidles rundt 2 500 anbudsforespørsler mellom kunder og håndverkere på internett, og eksperter mener trenden bidrar til å gi forbrukerne mer makt over leverandørene.

Stadig flere forbrukere bruker internett tilå innhente priser fra flere håndverkere.

SCANPIX
  • E24
Publisert:

- Tjenesten på anbudstorget.no er det motsatte av en nettauksjon. Her er det kunden som legger inn en forespørsel på hva han vil ha gjort, så er det opp til leverandøren å gi en pris, sier Åge Breivik til DN. Han er en av gründerne bak nettsiden.

3000 leverandører betaler for å få tilgang til anbudene på nettsiden, skriver DN.

Forbrukerforsker Bent Sofus Tranøy hevdet i sin bok "Markedets makt over sinnene" at forbrukerne som regel taper kampen mot de profesjonelle aktørene når det gjelder å finne det beste produktet til den beste prisen.

Nå er han mer positiv.

- Jeg mener denne teknologien har potensial til å forandre på forbrukernes evne til å ta makt. Når det gjelder håndverkstjenester, er det jo slik at enkelte binder seg fast til den håndverkeren de har funnet uansett, fordi det er forbundet med så store søkekostnader å finne en annen. En tjeneste som tilbyr anbudsrunder er jo nær et markedsideal, sier han til DN.

Les også:

  • Internetts ti aller viktigste øyeblikk

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Flere artikler