Franskmenn overtar den svenske storstuen

Det svenske fotballforbundet selger tapssluket Friends Arena til Lagardère Stadium Solutions.

BLIR FRANSKEID: Friends Arena i Sverige har nå blitt solgt til det franske selskapet Lagardère Stadium Solutions. Bildet er hentet fra en av Sveriges fotballkamper, og viser en av deres mest profilerte spillere, Zlatan Ibrahimović.

Bjørn S. Delebekk
  • Andreas Wolden Fredriksen
Publisert:,

Knapt ett år etter at den svenske nasjonalarenaen ble innviet, selger det svenske fotballforbundet sin eierandel i driftsselskapet til Friends Arena.

Friends Arena har ifølge Svenska Dagbladet tapt 600 millioner kroner siden oppstarten.

Kjøperen er det franske selskapet Lagardère Stadium Solutions. Selskapets eier står blant annet bak Swedish Open i Tennis og golfturneringen Nordea Masters.

- For eiernes del har fokuset vært å finne en veletablert og erfaren partner som kan ta over driften, noe vi nå har funnet, sier Sune Hellströmer, ansvarlig for Friends Arena i det Svenska Fotbollförbundet, ifølge Svenska Dagbladet.

Hvor mye franskmennene betaler for storstuen er foreløpig ikke klart.

Alt er derimot ikke klart ennå.
Partene har kun signert en intensjonsavtale, men om alt går etter planen vil franskmennene overta driften av den svenske nasjonalarenaen 1. januar 2015.

- Vi tror dette er en perfekt løsning. Vi kan definitivt skape ytterligere verdi for Friends Arena, sier Ulrik Ruhnau i Lagardère og utdyper:

- Om resultatet forblir negativt, noe vi ikke tror, vil Lagardère stå for risikoen. Men vi er overbevist om at det ikke vil bli flere underskudd hverken på kort eller lang sikt. Vi kjenner markedet, og kommer til å snu underskudd til overskudd i løpet av et år.

I 2013 gikk driften av Friends Arena med 203 millioner svenske kroner i underskudd, noe som har slått hardt mot det svenske fotballforbundet som eier en tredjedel av driftsselskapet.

Fotballforbundet vil fortsatt beholde sin eierandel i selve eiendommen.

Les også:

Utroskap-tiltalt fotball-leder: - Ikke underslagTiltale: - Lokal fotballtopp begikk økonomisk utroskapHevder han reddet fotball-VM 2010 - krever 140 mill. i lønn

Flere artikler

  1. Vurderer å selge Telenor Arena etter årevis med tap

  2. Kilder til Affärsvärlden: Sverige vil selge seg ut av SAS

  3. Pengene brenner opp hos Jøtul

  4. Annonsørinnhold

  5. Jollyroom solgte barneutstyr og leketøy for 1,3 milliarder

  6. Adidas inngår tidenes største draktavtale med Manchester United