Bama trekker plastinnpakket purre fra markedet

Den avskårne purre-toppen gikk rett i søpla, bekrefter Bama etter en massiv Facebook-protest.

MED OG UTEN: Purren til venstre forsvinner nå fra butikkhyllene. Til høyre: en purre som har fått beholde den grønne toppen.
  • Kristin Norli
Publisert: Publisert:

E24 skrev søndag om familien Holm som tidligere denne uken innledet det som skulle bli en massiv aksjon på Facebook rettet mot frukt og grønt-konsernet Bama.

Saken startet med at 68 år gamle Helen Holm ble oppgitt over en plastinnpakket purre med avskåret topp i grønnsakshyllen - til en kilopris mange ganger høyere enn for vanlig purreløk.

Etter at mange tusen forbrukere stemte i Homs protest mot både bruk av unødvendig emballasje og mot matsvinn, har Bama nå trukket produktet fra markedet.

Dette skjer etter at det viser seg at leverandøren som sto bak produktet, kastet de avskårne purretoppene rett i søpla.

Dette skriver Bama:

"Facebook-innlegget som ble publisert tidligere denne uken har fått stor oppmerksomhet og mye støtte på sosiale medier de siste dagene. Bama tar dette forbrukerengasjementet på største alvor, fordi det viser med all mulig tydelighet at frukt og grønt er en produktgruppe norske forbrukere er opptatt av i stadig større grad, og som et ledd i deres økende fokus på egen sunnhet og helse.

Vi hilser derfor engasjementet velkommen, og har derfor allerede invitert initiativtakerne til et møte og videre dialog for å bruke forbrukerreaksjonene i vår videre utvikling innenfor emballasjeområdet."

Deretter redegjør selskapet for at den plstinnpakkede purren nå vil forsvinne fra hyllene:

"Det skal presiseres at emballert purre var et prøveprosjekt knyttet til en av våre kjedekunder og i et begrenset geografisk område i Oslo-regionen.

Leverandøren av det emballerte partiet med purre har for øvrig bekreftet at avskjæret ble kastet og produktet er trukket fra markedet."

Les også

Familien Holm startet Facebook-opprør mot avkuttet purre i plast

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Selfien som skapte purrefred på Sande

  2. Norske butikker vil ikke selge «deformert» frukt og grønt

  3. Helen (68): - Jeg vet ikke hva jeg skal kalle det produktet, men det stod purre på forpakningen

  4. Konkurransetilsynet utvider overvåkingen av dagligvarebransjen – undersøker problemstillinger i verdikjeden for frukt og grønt

  5. Mathallen-sjef: - Vi har ikke råd til å være et gourmet-tempel