DNB trues med
rettssak av ansatte

Over 5.000 ansatte i DNB er berørt av omstilling og nedbemanning i konsernet. Finansforbundet mener DnB bryter loven og truer konsernsjef Rune Bjerke med rettssak.

MENER HAN BRYTER LOVEN MED SPAREKNIVEN: De ansatte kan gå til rettslige skritt mot DNB NOR-sjef Rune Bjerke på grunn av nedbemanningsprosessen de ansatte hevder strider i mot arbeidsmiljøloven.
Publisert:

DNB omorganiserer og nedbemanner driften. Over 5.000 ansatte er berørt på en eller annen måte og målet er å redusere staben med inntil 1.500 ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Finansforbundet, som er den største fagforeningen i DNB, truer DNB-sjef Rune Bjerke med rettssak.

- Vi mener at prosessen i DNB er i strid med helt sentrale bestemmelser i arbeidsmiljøloven, sier Pål Behrens, advokat og leder for juridisk avdeling i Finansforbundet.

Rettslige skritt skal vurderes mot DNB, legger han til. Han mener det foreligger flere brudd på både arbeidsmiljølov og tariffavtaler. Mange ansatte fristilles og må søke på sine egne og på nyopprettede stillinger, de tillitsvalgte har ikke blitt involvert, og de ansatte har ikke fått tid til å tilpasse seg nye kompetansekrav i de nye stillingene, mener han.

DNBs human resources-direktør Solveig Hellebust avviser kritikken. DNB har hatt ukentlige møter med de tillitsvalgte siden januar, forteller hun.

- Vi følger både arbeidsmiljøloven og de avtalene vi har med våre tillitsvalgte i denne prosessen. Vi opplever at vi har et konstruktivt samarbeid med våre tillitsvalgte, men det sier seg selv at vi er uenige om enkelte elementer i en så omfattende prosess, sier hun.

Nedbemanningsprosessen er vanskelig og krevende, legger hun til.

Les også:

Publisert: