NHST selger Morgenbladet til Mentor Medier

Dagens Næringsliv-eier NHST selger andelen sin i Morgenbladet for 40 millioner kroner.

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • Ine Brunborg
Publisert:,

Mentor Medier, som blant annet eier avisene Vårt Land og Dagsavisen, kjøper NHSTs aksjer i Morgenbladet for 40 millioner kroner.

Dermed eier Mentor Medier nå 90,8 prosent av aksjene i Morgenbladet.

Det kommer frem i en pressemelding.

Samtidig går ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, inn i konsernledelsen i Mentor Medier.

– Når Mentor Medier nå går inn i selskapet, er jeg overbevist om at vi får eiere som er opptatt av å sikre og videreutvikle Morgenbladets unike posisjon som en intellektuell og meningsbærende avis, sier Sæbø i meldingen, og fortsetter:

– Våre kommende eiere har vist at de er villige til å satse på nisjeaviser som setter samfunnsoppdraget høyt, og vi har derfor stor tro på at de forstår viktigheten av å hegne om Morgenbladets egenart om avisen skal lykkes også i fortsettelsen. Så vil jeg gjerne få takke for et profesjonelt, lærerikt og godt samarbeid med NHST i den tiden jeg har vært i Morgenbladet.

Les også

Mediekonsernet NHST kutter 70 millioner i kostnader

– Ingen enkel beslutning

NHST, som eier Dagens Næringsliv, kjøpte 49 prosent av Morgenbladet i 2013. Denne andelen økte til 90,8 prosent i 2016, og Mentor Medier overtar nå samtlige av disse aksjene.

I tillegg eier stiftelsen Fritt Ord og AS Forlangfinans 4,5 prosent hver av aksjene i Morgenbladet, og er representert i styret, ifølge meldingen.

NHST skriver at avtalen blir gjennomført etter en formell selskapsgjennomgang (due diligence), samt avklaring av spørsmål knyttet til forkjøpsrett.

– Morgenbladets medarbeidere og ledere kan være stolte av det de har fått til de siste årene. Dette var ingen enkel beslutning. Men etter at Mentor Medier tok kontakt, gjorde vi en grundig vurdering, med utgangspunkt i NHSTs fremtidige strategi, sier konsernsjef i NHST Media Group AS, Hege Yli Melhus Ask, i meldingen.

– Når vi nå selger Morgenbladet får Norges eldste riksavis et nytt, godt hjem, der de kan befeste og utvikle sin posisjon som den ledende avisen for intellektuelt nysgjerrige. Samtidig kan NHST konsentrere innsats og investeringer mot næringslivs- og nisjepublikasjoner i Norge og globalt, i tillegg til publiserings- og medieovervåkingstjenestene våre, fortsetter hun.

Her kan du lese mer om

  1. Mentor Medier
  2. Morgenbladet

Flere artikler

  1. First House-resultatet økte med 72 prosent

  2. Øivind Tidemandsen selger XXL-aksjer for 117 millioner kroner

  3. Dressmann konkurs i Østerrike – stenger 31 butikker

  4. Annonsørinnhold

  5. Investor Erik Must sikrer 60 mill. etter Veidekkes eiendomssalg

  6. Overveldende ja til redningsplanen i Norwegian: – Den eneste fornuftige beslutningen