Harald Frigstad blir ny konsernsjef i Bertel O. Steen

Det er duket for lederskifte i en av Norges største bilkonsern. Bertel O. Steen henter ny sjef fra Nissan- og Subaru-forhandleren Birger N. Haug.

Publisert:

– Jeg er glad for å annonsere at styret har ansatt Harald Frigstad som ny konsernsjef i bil- og eiendomsselskapet Bertel O. Steen AS. Harald har 25 års erfaring fra bilbransjen og har dokumentert god evne til verdiskapning og gode resultater, sier styreleder Sverre Leire i Bertel O. Steen i en pressemelding.

Selskapet opplyser at dagens konsernsjef, Bjørn Maarud, informerte styret i fjor høst om at han ønsket å gå av innen sommeren 2020. Han har jobbet i Bertel O. Steen i 18 år og har vært toppsjef i bil- og eiendomskonsernet siden 2013.

– Etter å ha ledet selskapet i en spennende periode med store endringer i bransjen, føles det riktig å overlate roret videre. Vi har gjort nødvendige investeringer i vår infrastruktur, og vi har startet på en reise med digital tjenesteutvikling, sier Maarud om sin avgang.

Han peker på at konsernet nå er klare for å levere elektrifiserte bilmodeller som det norske markedet etterspør. Under Maaruds tid har Bertel O. Steen blant annet utvidet porteføljen med merker som Opel og Citroën, i tillegg til blant annet Mercedes som har vært i stallen i en årrekke.

Bertel O. Steen påpeker at konsernsjefs omsetning har økt fra 9,6 milliarder i 2013 til 16 milliarder kroner i 2018, under Maaruds ledelse. Eiendomsporteføljen har doblet seg til fem milliarder.

Les også

Solid resultathopp i Møller Mobility Group

Møller-veteran overtar

Den nye sjefen har lang fartstid i bilbransjen. Harald Frigstad jobbet i Møller Mobility Group fra 1994 til 2017 i flere ulike roller og kommer nå fra jobben som konsernsjef i Birger N. Haug-konsernet – Norges største Nissan- og Subaru-forhandler.

– Bertel O. Steen er et tradisjonsrikt selskap som nyter høy anseelse for sin kvalitet, kompetanse og for å ha mange dyktige medarbeidere. Jeg er ydmyk for oppgaven og takker for tilliten som styret har gitt meg, sier Frigstad.

– Samtidig er det vemodig å forlate Birger N. Haug, et flott selskap i sterk vekst og med svært dyktige eiere som det har vært inspirerende å jobbe sammen med, fortsetter han.

– Et samlet styre mener Harald har den kompetansen, erfaringen og de lederegenskapene som er viktige i årene fremover. Vi ønsker Harald velkommen til Bertel O. Steen og vi vil sammen videreutvikle selskapet til fordel for våre kunder, ansatte og eiere, sier styreleder Sverre Leiro.

Les også

Politiet kjøper nye biler for opptil 1,2 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om