McDonald’s skal åpne 20 nye restauranter i Norge

Fast food-kjeden innfører bordbestilling i digitale kiosker i løpet av året.

KIOSKER: I løpet av året vil rundt 30 McDonald's-restauranter tilby bordservering og digital kioskbestilling, og innen 2019 vil flertallet av restaurantene i Norge være oppgraderte, melder selskapet.
Publisert: Publisert:

I desember meldte McDonald’s at de skulle teste bordservering ved to restauranter.

Det har vist seg å være en suksess. I en pressemelding tirsdag forteller McDonald’s-sjef Pia Mellbye at de nå planlegger å åpne 20 nye restauranter de neste fem årene, alle med bordbestilling og digitale kiosker.

– Alle de nye restaurantene vil være en del av vår satsing på en forbedret kundeopplevelse der vi tilbyr bordservering, har digitale bestillingskiosker og et nytt kjøkkenoppsett for å effektivt lage mat på bestilling. Vi tar servicen til neste nivå, sier Mellby i meldingen.

For Norden er målet å vokse med 100 restauranter i samme tidsrom, kommer det videre frem.

Les også

Spår «supersize»-år for McDonald's

Ny Norden-sjef i fjor

– Vi har allerede startet ekspansjonen med åpningen av vår nye restaurant på Sola i mars. Neste ut er Svinesundparken i midten av august, og Rygge mot slutten av året, sier Mellby i meldingen.

Administrerende direktør Pia Martinsen Mellby for McDonald's Norge.

Den britiske investoren Guy Hands tok i fjor over ansvaret for kjededriften i Norge, Sverige, Danmark og Finland gjennom en såkalt development license-kontrakt.

Etter overtagelsen har Hands brukt tiden med å bli kjent med det nordiske markedet, skriver McDonald’s.

Ønsket fra kjedens amerikanske toppledelse skal ha vært å finne én kjøper til alle eiendommene i Norden. Kjøperen skulle drive restaurantene og fungere som en slags «master-franchisetager» på vegne av McDonald's Inc.

Oppgradert innen 2019

Selskapet skriver at de i løpet av året vil tilby den oppgraderte versjoneni 30 restauranter, og planlegger å ha oppgradert det store flertallet innen 2019.

– Det har vært en sunn markedsvekst på tvers av alle landene og vi ser et stort potensial for vekst i alle de fire markedene i Norden. Vi er klare for å investere det som er nødvendig for å kunne benytte oss av det potensialet. I dag serverer vi 150 millioner gjester hvert år i Norden og målet er at vi skal nå 200 millioner gjester i året, sier Group CEO for McDonald’s Norden, Christer Åberg i pressemeldingen.

Les også

Her serverer giganten burgere med trøffelsaus

Les også

McDonald's vil levere mat på døren

Publisert:

Her kan du lese mer om