Svensk reklamasjonsnemnd: Passasjer får ikke erstatning etter SAS-streiken

SAS-streiken var en ekstraordinær hendelse, som ikke gjør flyselskapet erstatningspliktig etter EU-reglene. Det har den svenske reklamasjonsnemnda bestemt. 

STREIK: Dette ble et vanlig syn foran SAS' serviceskranke på Oslo Lufthavn Gardermoen under pilotstreiken tidligere i år.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Den svenske reklamasjonsnemnda, Allmänna reklamationsnämnden (ARN), har mottatt rundt 350 klager fra reisende som ikke fikk reist med fly i forbindelse med pilotstreiken i SAS. Nå er den første saken avgjort.

Saken omhandler en reise fra Stockholm til Alicante. Flyselskapet klarte ikke å booke om de reisende, noe som gjorde at de selv bestilte nye billetter. Pengene for disse har SAS senere betalt tilbake, men flyselskapet har nektet å betale tilbake erstatning. Det mener ARN er en riktig beslutning.

Les også

Airhelp saksøker SAS etter pilotstreik

– SAS er ikke nødt til å betale kompensasjon. Selskapet har bevist at streiken var en ekstraordinær endelse som lå utenfor selskapets kontroll. SAS har også bevist at det har gjort det de kan for å unngå streiken og for å begrense konsekvensene av den, når den var brutt ut, sier ARN-sjef Marcus Isgren i en uttalelse.

– SAS har dermed gjort det som er rimelig å forvente av selskapet for å unngå at flygingen ble innstilt og i en slik situasjon er ikke selskapet erstatningspliktig, fortsetter han.

Reklamasjonsnemnda opplyser at de resterende sakene vil bli avgjort i løpet av høsten. Videre heter at denne avgjørelsen vil være veiledende når de resterende sakene skal avgjøres.

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Airhelp saksøker SAS etter pilotstreik

  2. Krav om erstatning etter pilotstreiken i SAS avslått

  3. Virke anklager flyselskapene for å bevisst trenere tilbakebetaling

  4. Annonsørinnhold

  5. Flyselskapet Bra søker konkursbeskyttelse

  6. Alle British Airways-flyginger i Norge er kansellert