Ny Abelia-sjef vil omstille det norske velferdssamfunnet

Øystein Eriksen Søreide blir toppsjef i Abelia. Han mener internasjonal konkurranse og digitalisering driver omstillingsbehovet i Norge. 

NY SJEF: Øystein Eriksen Søreide blir administrerende direktør i Abelia.

Foto: Harald Henden VG
  • Julia Thommessen
Publisert:

Tirsdag ble det kjent at Øystein Eriksen Søreide blir ny administrerende direktør i Abelia.

– Abelias medlemmer er avgjørende for å bidra til at det norske velferdssamfunnet omstilles og at vi blir i stand til å løse morgendagens utfordringer som samfunn, sier Eriksen Søreide til E24.

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, og har medlemmer med virksomheter innen IKT, telekom, undervisning, forskning og ideelle organisasjoner. Foreningen jobber næringspolitisk for å skape gode rammevilkår for sine medlemmer.

– Hva er de største fremtidige utfordringene til Abelia?

– Vi møter stadig mer internasjonal konkurranse, som sammen med digitalisering driver omstillingsbehovet i samfunn og næringsliv. Det gjør Abelia fortsatt relevante, sier Eriksen Søreide.

Les også

Øystein Eriksen Søreide blir administrerende direktør i Abelia

Røper ikke konkrete planer

Den nåværende bydelsdirektøren i Bydel Grorud vil ikke røpe noen konkrete planer til E24, men ser frem til å tiltre 1. oktober.

– Jeg skal ikke komme med noen programerklæring i dag, men synes det er motiverende å få jobbe med en så viktig organisasjon. Mitt mål er at Abelias viktige rolle i utviklingen av et norsk kunnskapssamfunn skal forsterkes. I tillegg er en viktig målsetting å være der for medlemmene våre, og bidra til politisk gjennomslag, sier han.

Han har allsidig bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. I tillegg til lang fartstid i politikken, har Høyremannen jobbet i industribedriften Mustad & Søn, samt hatt stillingen som markedsdirektør i blant annet UNICEF Norge og SOS-barnebyer.

– Denne stillingen bygger naturlig på jobben jeg har nå. Jeg har bred bakgrunn både fra politikk, offentlig forvaltning og næringsliv. Det til sammen er det noe som matcher Abelias medlemmer og utfordringene vi jobber med. De siste årene har det vært mest politikk og forvaltning, men jeg er tidligere markedsdirektør i en eksportbedrift, noe jeg også tror er en nyttig erfaring, sier han.

Les også

Håkon Haugli blir ny Innovasjon Norge-sjef

I Hauglis fotspor

Eriksen Søreide går i fotsporene til Håkon Haugli, som 15. mai ble administrerende direktør i Innovasjon Norge. Haugli hadde da vært administrerende direktør i Abelia siden 2014.

Abelias styreleder Grete Aspelund sier i en uttalelse at Eriksen Søreide er svært egnet som leder av Abelia. Den påtroppende Abelia-sjefen ser frem til å begynne i ny jobb.

– Jeg vil bruke første tiden til å bli kjent med mulighetene vi har nå, i tillegg til å bygge videre på det gode arbeidet som er blitt gjort av min forgjenger og av dem som arbeider i Abelia nå.

Her kan du lese mer om

  1. NHO
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Øystein Eriksen Søreide blir administrerende direktør i Abelia

  2. Ny krisepakke til små og mellomstore bedrifter

  3. – Vi må få flere bedrifter til å vokse

  4. Annonsørinnhold

  5. På tide med alternativ behandling for offentlig sektor

  6. Søreide lover en nordområdemelding tettere på folks hverdag