Ryanair legger ned basen i Danmark for å unngå streik

Det irske flyselskapet Ryanair bekrefter at de flytter basen i København til Litauen for å unngå den danske fagbevegelsens sympatistreiker.

LIKER IKKE STREIK: Ryanair-sjef Michael O'Leary var forrige uke i Danmark i forbindelse med streikefaren i landet.

Scanpix Denmark
  • NTB
Publisert:

– Dette er en svart dag for dansk økonomi. Her er det snakk om danske fagforeninger – som innrømmer at de ikke har medlemmer ansatt i Ryanair – som ødelegger godt betalte jobber for danske piloter og kabinpersonale, skriver Ryanairs personaldirektør Eddie Wilson i en pressemelding fredag.

Stridighetene mellom Ryanair og Serviceforbundet i Danmark har pågått siden Ryanair etablerte en ny base i København 1. mars i år, og bunner i at flyselskapet nekter å undertegne en egen tariffavtale med danskene.

Fagbevegelsen i både Danmark og Sverige varslet at den i så fall var beredt til å gjennomføre sympatiaksjoner som i praksis vil gjøre det umulig for Ryanair å fly til og fra Danmark.

Ryanair har på sin side truet med å legge ned den nye basen i København og flytte den til Litauen i stedet. Fredag kom bekreftelsen på at basen blir flyttet til Kaunas i Litauen 14. juli.

– Det har utelukkende den betydningen at disse jobbene nå blir flyttet ut av landet, mens fly til og fra København, de lave billettprisene og konkurransen med SAS vil fortsette, heter det i pressemeldingen.

Flere artikler

  1. Ryanair trues av streik i Danmark

  2. Ryanair åpner ruter fra Oslo Lufthavn

  3. SAS-innstillinger på grunn av flygermangel

  4. Annonsørinnhold

  5. Venter tøffere kamp om utenlandske arbeidere

  6. – Dere må takke myndighetene deres for de dårlige nyhetene