FRIST UT DAGEN: Styret i Hjellegjerde truer med konkurs

Styret i Hjellegjerde sier konkurs er det mest sannsynlige alternativet hvis ikke aksjonærene godtar budet fra Interstil i dag.

Publisert:

Styret i Hjellegjerde

OSE

HJE

gjør sitt beste for å overbevise selskapets aksjonærer om at de er nødt til å godta tilbudet fra Internstil.

I en børsmelding sendt ut tirsdag ettermiddag skriver styret at "tilbudet fra Interstil AS er det eneste konkrete løsningsforslag for selskapets videre drift".

Trenger 67 prosent

Natt til tirsdag mottok styret i Hjellegjerdet et nytt tilbud fra Interstil AS. Selskapet har tidligere tilbudt Hjellegjerdes aksjonærer 5 øre per aksjer, nå er budet løftet til 15 øre. Selskapet vil i tillegg skyte inn 20 millioner kroner i en emisjon.

Emisjonen gjøres til 5 øre per aksjer, og Interstil vil etter emisjonen sitte på over 90 prosent av aksjene. Emisjonen vil derfor bli etterfulgt av et pliktig tilbud til samtlige aksjonærer og eventuelt en tvangsinnløsning.

Tilbudet fra Interstil forutsetter en forhåndsaksept fra 67 prosent fra selskapets aksjonærer. Da meldingen om tilbudet ble sendt ut rundt lunsjtid tirsdag, hadde aksjonærer som utgjør 57 prosent av aksjene i selskapet allerede avgitt sine forhåndsaksepter.

- Konkurs reelt alternativ

Styret i Hjellegjerde understreker tirsdag ettermiddag at vilkåret om forhåndsaksepter for 67 prosent av stemmene må oppfylles i løpet av dagen.

- Manglende oppfyllelse vil medføre at tilbudet fra Interstil AS bortfaller, skriver styret og gjenntar at selskapet ikke har andre alternativer til løsning for tilførsel av kapital.

- Innlevering av oppbud med begjæring om konkurs fremstår derfor som et reelt alternativ som selskapets styre mest sannsynlig vil måtte foreta snarlig, avslutter styret i meldingen.

Dobbel pris

Til tross for at prisen på en Hjellegjerde-aksje ser ut til å ende på 15 øre, omsettes aksjen for 36 øre når en drøy halvtime av børsdagen gjenstår.

Brorparten av handelen på dette nivået går gjennom nettmeglerne Nordnett og Netfonds.

E24 har kontaktet en rekke meglere tirsdag ettermiddag, men ingen ønsker å prøve å forklare prisingen av aksjen.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om