Hydro-sjefen: – Mest alvorlige i min tid som sjef

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg sier han aldri har opplevd en like stor krise som den Hydro nå står overfor i Brasil. 

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg sier han gjør alt i sin makt for å løse den alvorlige situasjonen ved aluminiumsraffineriet i Alunorte i Brasil
Publisert: Publisert:

– Dette er den mest alvorlige situasjonen jeg har hatt i min tid som konsernsjef i Hydro, sier Brandtzæg om raffineriet Alunorte til Dagens Næringsliv (DN). Han har jobbet i selskapet i 30 år, de siste ni som toppsjef.

Mandag møtte han både lokale myndigheter og befolkningen, samt hjelpearbeidere engasjert av Hydro, blant dem fire leger.

– Det som var viktig for meg var å se dette. Lokalbefolkningen lider under vanskelige forhold. Her er det barn og voksne som bor, og de er redde, og det tar vi på alvor.

Berørt drikkevann

For to uker siden opplyste helsedepartementet i Brasil at det er registrert høye nivåer av bly, natrium og andre skadelige substanser, og at drikkevann opp til 2 kilometer unna er berørt, skrev avisen Rio Times. Miljømyndighetene påla Hydro et produksjonskutt på 50 prosent.

Les også

«USAs mest forhatte mann» må betale nesten 60 millioner

– De opplysningene jeg får fra legene er at det ikke er fabrikken som er problemet. De opplyser at det er drikkevann og kloakkvann som ligger side om side, som er blitt blandet etter det kraftige regnet.

Møter myndighetene

Brandtzæg utnevnte mandag finansdirektør Eivind Kallevik som midlertidig leder av Hydros aluminiumsraffineri Alunorte med umiddelbar virkning.

– Eivind er min beste mann. Han kjenner hele Hydro og har jobbet i hele verdikjeden og har stor anerkjennelse, sier han til DN.

Hydro skal nå diskutere med myndighetene i landet for å finne en løsning, men foreløpig aner ikke selskapet hva som skal til for å få produksjonen tilbake for full maskin.

– Det jeg kan forsikre om er at jeg gjør alt i min makt for å løse denne alvorlige situasjonen, og det er derfor jeg er i Brasil, sier Brandtzæg.

Les også

Hydro sender finansdirektøren for å rydde opp i Brasil

Les også

1.450 personer ville ha pizzajobb

Les også

«Kjetting-Jan» feirer Mexico-deal

Publisert:

Her kan du lese mer om