Kemneren vil slå Tommy Sharif personlig konkurs

Tommy Sharif har ikke blitt kvitt konkursspøkelset. I februar må han møte i retten, begjært personlig konkurs av kemneren.

I TRØBBEL – IGJEN: Tommy Sharif må igjen kjempe mot konkursspøkelset. Denne gangen går kemneren mot ham personlig.
Publisert: Publisert:

Rett før jul klarte den tidligere dekkongen Tommy Sharif (38), eller Tasawer Sharif som hans egentlige navn er, å unngå konkurs igjen. Da var det nok en gang Skatt Øst som hadde levert en konkursbegjæring til Nedre Romerike tingrett. Bare det siste året har futen begjært ett eller flere av Sharifs selskaper konkurs, uten at det er åpnet konkurs.

Så fort nyttårsrakettene har lagt seg, er det nye konkursfarer i horisonten for Sharif.

Den 27. januar er det berammet to rettsmøter i tingretten i Lillestrøm, for å behandle to konkursbegjæringer mot 38-åringen:

Først er det DNB som har begjært Sharifs Dekksenter konkurs. Så fort det møtet er ferdig, er det Skedsmo kemnerkontor sin tur. De har begjært Sharif personlig konkurs.

Hvor mye kemneren mener han har utestående, er ikke kjent.

Tommy Sharif har ikke besvart E24s henvendelser tirsdag.

Les også

Sharif-selskaper begjært konkurs igjen

Dekksenter tvangsselges

DNB har utestående 3,6 millioner kroner mot dekksenteret. Det er Lindorf som fører saken for retten.

Advokat Hilde Larsson, som skal representere inkassoselskapet i retten, ønsker ikke å kommentere saken, med henvisning til taushetsplikten.

Dekksenteret har ifølge kredittsjekkbyrået Bisnode 82 uoppgjorte registrerte inkassosaker. Lagt sammen utgjør dette i overkant av fem millioner kroner.

Rett før jul var det Sharif Invest som var begjært konkurs av Skatt Øst. Da ble begjæringen trukket rett før saken skulle opp. Investeringsselskapet er eieren av eiendommen dekksenteret ligger på. Denne eiendommen ble i høst begjært tvangssolgt, som følge av et misligholdt lån i Sparebanken Øst.

Ifølge advokat Christian Lundin, som skal håndtere tvangssalget, vil eiendommen bli lagt ut for salg snart.

– Eiendommen er sannsynligvis pantsatt for mer enn verdien. Dermed har den i praksis liten interesse for et bostyre, uttalte han til Romerikes Blad rett før jul.

Sparebanken Øst har pant på 20 millioner kroner i eiendommen, mens Eiendomskreditt og DNB har tinglyst pant på henholdsvis 60 millioner kroner og 6,5 millioner kroner, ifølge lokalavisen.

Les også

Nye regnskapsproblemer for Sharif

Milliontap

Ingen av Sharifs selskaper har ennå levert tall for 2013, men fasiten for 2012 var alt annet enn lystig lesning. Revisor fant en rekke vesentlige feil og mangler ved regnskapet, og valgte å ikke uttale seg om tallene for dekksenteret.

Ifølge E24 Bedrift omsatte dekksenteret i 2012 for 24,1 millioner kroner, med et underskudd på 6,3 millioner kroner. For 2011 var tallene 78,9 millioner i omsetning, og et underskudd på 42,2 millioner kroner.

Ved en tidligere anledning har Sharif uttalt følgende om rekken av konkursbegjæringer mot ham.

– Fem minutter etter at jeg ble født i 1976 i en dekkstabel så begynte spekulasjonene om meg og konkurs, det har ennå ikke skjedd.

Les også:

Regnskapsrot veltet nesten Henning Solbergs dekkeventyrTregt salg for SharifSharif begjært konkurs

Publisert:
Gå til e24.no