Finansrådgiver tiltalt for utlån av 25 millioner uten sikkerhet

En tidligere finansrådgiver hos DNB på Kongsvinger er tiltalt for å ha lånt ut 25,7 millioner kroner til 20 kunder uten sikkerhet, basert på falske verdivurderinger og lønnsslipper.

LÅNTE UT: En tidligere finansrådgiver i DNB skal ha lånt ut 25 mill. uten sikkerhet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det er spesielt at en finansrådgiver gir lån til kunder som ikke har sikkerhet eller betalingsevne, og at han i tillegg skal ha forfalsket dokumenter slik at det ser ut som om låntakerne både hadde sikkerhet og inntekt i orden, sier politiadvokat Richard Røed i Hedmark politidistrikt til Dagens Næringsliv.

Kundene har for det meste lånt penger til boligkjøp. Påtalemyndigheten mener det er påfallende at låntakerne i de aller fleste tilfellene har klart å betjene lånene, og sliter med å finne motiv i saken.

– Vi har ikke klart å påvise at han har mottatt motytelser, og den tiltalte sier at han ikke har fått noe. Det stiller jeg meg imidlertid tvilende til, sier politiadvokaten.

– Det skal langt mer til for å bli dømt for utroskap enn å ha brutt med bankens interne rutiner, sier mannens forsvarer, Anders Brosveet i en kommentar til Dagens Næringsliv.

Straffesaken var berammet som såkalt forenklet hovedforhandling i Glåmdal tingrett denne uken, men etter at mannen nylig byttet forsvarer er saken utsatt. Forholdene i tiltalen strekker seg fra 2008 til 2011.

Les også

Fjellski-diskusjon i tingretten: – Er ikke et hull en åpning?

Les også

Nav-svindler slipper fengsel etter somling

Les også

Statsministerens vaskefirma innrømmer lovbrudd

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Tiltalt for svindel av over 400 selskaper

  2. En av Storbritannias rikeste er sentral i Yara-saken

  3. 19-åring tiltalt for millionbedrageri og for å utgi seg for å være politi

  4. Eks-revisor siktet for å ha medvirket til å unndra 35 millioner i skatt

  5. Lycamobile ilagt millionbot – to tiltalt for grovt skattesvik