Det Nye Norge

Tolv storbedrifter går sammen for å digitalisere Norge

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth slutter i Adresseavisen med umiddelbar virkning. Han blir leder for et nytt senter som tolv av Norges største bedrifter står bak.

LEDER STORSATSNING: Tor Olav Mørseth (37) slutter som sjefredaktør i Adresseavisen for å lede et stort digitaliseringsarbeid i norsk næringsliv

Foto: privat
  • Geir Molnes
  • NTB (don't use)
Publisert:

Mørseth skal bli administrerende direktør i det nye selskapet Digital Norway – Toppindustrisenteret AS.

– Det noe hårete målet er å digitalisere Norge. Vi skal være et navet i et ekspertnettverk, og sørge for at dette skjer, sier Tor Olav Mørseth til DN.

Dette er et næringslivsdrevet initiativ for å digitalisere Norge. Bak initiativet står en rekke av landets største bedrifter. Blant annet Telenor, DNB, DNV GL, Statoil, Yara, Aker og Schibsted.

– Digitalisering er et maratonløp med mange etapper. Lederjobben i Digital Norway vil handle om å motivere norsk næringsliv til å finne morgendagens løsninger og bistå dem gjennom kritiske faser. Skal vi lykkes, må vi stå sammen på tvers av selskaper og på tvers av bransjer, sier Mørseth.

Å utnytte felles lærdom best mulig blir mantraet.

- Mediebransjen kan ha mye å lære av hvordan olje og gass jobber, og mange andre bransjer kan lære av hvordan DNB har jobbet for å posisjonere Vipps, sier han.

E24 startet nylig den nye kronikk- og artikkelserien «Det nye Norge». Serien tar for seg hvordan Norge skal utnytte digitaliseringen og forbli en av verdens mest produktive nasjoner.

Mørseth har vært sjefredaktør i Adresseavisen i Trondheim i drøyt to år. Han offentliggjorde jobbskiftet på et allmøte fredag morgen, melder Medier24.

– Det er ikke lett å forlate mediebransjen, og det er ikke lett å forlate Adresseavisen. Samtidig er jeg overbevist om at Adresseavisen står sterkt rustet til å takle den krevende situasjonen hele mediebransjen står i. Jeg er glad og stolt over å ha fått lov til å bidra til det, sier Mørseth til sin egen avis.

Nyhetsredaktør Kirsti Husby (44) blir forøvrig konstituert sjefredaktør i Adresseavisen.

Les også

E24 med ny debattserie: Slik skal vi sikre at Norge vokser – også etter oljen

Les også

Kronikk Erna Solberg, Det nye Norge: – Vi er i starten på en omveltning
som kommer til å merkes på alle plan i samfunnet

Les også

Kronikk Det nye Norge, Bjørn Johan Vartdal: – Anvendelse av denne teknologien
vil kunne være helt sentral for Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Det Nye Norge
  2. Digitalisering
  3. Ledelse
  4. Facebook
  5. DNB
  6. Entreprenørskap
  7. Gründere

Flere artikler