Stenger pyramidespill verdt 3,5 milliarder

Det amerikanske Finanstilsynet (SEC) stenger ned pyramidespill.

BEDRAGERI: Selskapet som lurte investorer til å tro at de investerte i lovlige verdipapirer, stenges ned med umiddelbar virkning. Eiendeler låses og gjenværende beløp betales ut igjen til investorene av Stephen Cohen( i midten) i det amerikanske Finanstilsynet.

Win Mcnamee
  • Hans Iver Odenrud
Publisert: Publisert:

Det amerikanske Finanstilsynet (The Securities and Exchange Comission - SEC) tar ut anklager mot et pyramidespill for bedrageri verdt 600 millioner dollar,eller 3,5 milliarder kroner.

Dette varslet SEC i en pressemelding sent fredag kveld.

Fryser eiendelene

Eiendelene er fryst i spillet som ifølge Finanstilsynet er på randen til kollaps.
Nødreaksjonen med nedfrysning og anklager gjør at potensielle ofre kan få tilbake mer av pengene sine enn de ville fått ved en kollaps.

Tilsynet påstår at markedsføreren Paul Burks fra byen Lexington i Nord-Carolina i selskapet Rex Venture Group har samlet inn penger fra mer enn én million nettkunder over hele USA og i utlandet.

Innsamlingen har foregått gjennom nettsiden ZeekRewards.com, og startet i januar i 2011, skrivre tilsynet.

Trodde det var verdipapirer

Ifølge saken som er oversendt til domstolen i Charlotte i Nord-Carolina, er nettkundene blitt tilbudt å investere i verdipapirer, som ikke er registrert hos Finanstilynet slik loven tilsier.

Kundene skal ha blitt tilbudt opp til 50 prosent av selskapets daglige overskudd.

«Selskapets forpliktelser går langt over evnen til å betale for seg, og det er derfor vi går inn såpass raskt. Vi skal berge det som er igjen og sørge for at dette blir betalt rettferdig ut til investorene », skriver Stephen Cohen i Finanstilynets divisjon for håndhevelser av økonomisk kriminalitet.

«Det neste store»

«Nettsiden og eierne har misbrukt Internet og lurt investorene til å tro at de hadde muligheten til å motta penger fra den neste «big thing». Mens i virkeligheten har kundenes penger bare gått videre til tidligere investorer», skriver han videre.

Innehaveren Paul Burks har gått med på å samarbeide med rettstolen og godtar Finanstilsynets anklager mot han. Samtidig vil han verken innrømme eller nekte for noen av påstandene.

LES OGSÅ:

  • Pyramide-topp flyttet til nytt «pyramidelignende» konsept
  • Madoffs ofre kan få halvparten tilbake
  • Madoff: - Jeg er et godt menneske
Publisert:

Flere artikler