ARI BEHN:En prinsgemal som føler seg litt bipolar.

VG
Kommentar

Ari avslører medierådgiverne

Nå er Ari blitt så viktig at medierådgiverne bare uttaler seg under løfte om full anonymitet. Ari kan jo komme etter dem med øks, dersom de kritiserer ham.

 • Elin Ørjasæter
  Elin Ørjasæter var frem til juni 2012 konsulent i PR- og informasjonsbyrået Burson-Marsteller. Hun er tidligere E24-kommentator, og jobber nå som foredragsholder og forfatter. Hun har tidligere vært personaldirektør, hodejeger og forhandler i fagforening. «Lederboka, hodejegerens beste tips» og den humoristiske selvbiografien «Det glade vanvidd» er to av hennes bøker. Født: 25. februar 1962 Avhengig av: Kaffe og Twitter. Drømmebil: Mini Roadster cabriolet. Angrer på: At jeg jobbet så mye da barna var små. Favorittartist: Willie Nelson, Phil Ochs og Johnny Cash. Beste bok: «Borgerkrigen» av Hans Magnus Enzensberger. En dystopi som kom ut på 80-tallet og forandret mitt syn på verden. Både borgerkrigene i Afrika, 11. september og 22. juli kan sees som en bekreftelse på bokas dystre profetier.
Publisert:

Det måtte en halvgal prinsgemal til for at medierådgiverne skulle avsløre seg selv. Ifølge db.no mener mange av dem at Aris "pr-strategi" som de kaller det, er helt feil. Men dette kan de bare uttale under løfte om full anonymitet.

"Ari Behn har gått helt av skaftet. Det er mye jeg kunne sagt om hans detaljerte og krenkende personangrep på profilerte nordmenn den siste tiden. Men jeg våger ikke, da henger vel han meg ut ved hjelp av tabloidene," sier en rådgiver.

Som å få hjelp av en gjeng fulle dansker

Å få hjelp av slike rådgivere må være som å bli hjulpet av en gjeng fulle dansker når man har gått vill i vinterfjellet. Dette er altså folk som skal gi råd til politikere, næringslivsledere og kulturfolk i møte med pressen, også i kritiske situasjoner når pressen jakter og deres omdømme står på spill. Slike situasjoner er dramatiske for dem det gjelder.

Og vips, se der kommer en medierådgiver ut av stormføyka og skal gi råd! En som er så pinglete, så uerfaren med medieblåst at han selv aldri tør å uttale seg, dersom en sinna prinsgemal kan komme etter ham.

Det jeg mener om Ari er allerede sagt. Det var et grovt overtramp å rote seg inn i Carl-Erik Grimstads ansettelsestid på slottet. Ved å tulle med dette svertet Ari kongehuset som arbeidsgiver. For øvrig har jeg stor sympati med Aris dilemma som kunstner i et rojalt bur.

At ekteskapet er et gyldent bur er vel ikke Ari den første til å oppdage. Særlig ikke når man har en betydningsfull svigerfamilie. Men Aris bur er trangere enn mange andres, og hans inntreden i kongefamilien begynner å bli et skjebnedrama. Derfor er det interessant.

Og i dette skjebnedrama uttaler medierådgiverne seg snikk-snakkende om Aris "strategi." Om den mannen overhodet har en strategi, så er det å fremstå som totalt uforutsigbar. En som fyller kunstnermyten helt ut. Det er akkurat det som gjør det gyldne buret så trangt og vanskelig.

I går var det Erlend Loe som fikk unngjelde. Hvorfor? Fordi Loe hadde skrevet om Aris opptreden på svensk Skavlan på en måte Ari ikke likte. Dermed høvlet Ari like gjerne over hele Loes forfatterskap.

Ari, jeg er ikke medierådgiver, men bare en skarve dame som stadig blir angrepet i blogger fordi folk ikke liker meg. Tåler du ikke såpass Ari, så kan du ikke være en offentlig person.

Mitt moderlige råd som ad-hoc-medierådgiver er at du vil slite deg ut på denne måten. Prioriter kreftene på det som betyr noe. Boka di foreksempel. Hvis alle blogger skal besvares er du snart bare en liten våt klut.

Og til alle landets ledere vil jeg gi følgende råd: Bruk medierådgivere som har vært i blesten selv. Jarle Aabø for eksempel, som har skikkelig erfaring i alskens stormer og som neppe har skjenket eventuelle vendettaer fra Ari en tanke når han har uttalt seg om saken.

Eller Carl-Erik Grimstad. Bortsett fra det første innlegget i VG som var litt for opptatt av Gaza, så har Grimstad klart det forbilledlige. Å opptre fornuftig når man blir angrepet selv. Det er ikke verst.

Her kan du lese mer om

 1. E24
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. KRF-Inger Lise: Sexy taper

 2. Tror prinsessen taper PFU-klage

 3. Hemmelig PFU-klage fra Tora

 4. Annonsørinnhold

 5. Derfor er danskekronen truet

 6. Betalt innhold

  Vil lage oljebransjens versjon av finn.no