Kommentar

Fortsetter festen i oppdrettsaksjene?

Investtech ser på fiskeaksjer.

Geir Linløkken
Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Indeksen for fiskeaksjene på Oslo Børs steg i går 2,9 prosent. Vi har sett på hvilke kursbevegelser investorene i de største fiskeselskapene på Oslo Børs har vært gjennom de siste månedene.

Hva betyr dette for hvordan de tenker og føler rundt investeringene sine i dag? Og hva vil de da gjøre i morgen?

Etter noen måneders konsolidering, har aksjekursen i Salmar igjen kommet inn i den stigende trendkanalen. En positiv volumutvikling vitner om stadig økende optimisme hos investorene. En videre oppgang for aksjen indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det god støtte mellom 62 og 58 kroner.

Anbefaling: Kjøp

Marine Harvest har steget bra de siste par ukene. Oppgangen har kommet på høyt volum, noe som viser at mange investorer er ivrige etter å komme seg inn. På kort sikt tester aksjen nå motstanden ved 6,20-6,30 kroner, der aksjen har vendt ned ved to tidligere anledninger. Marine Harvest er positiv på innsidehandler etter en rekke innsidekjøp gjennom sommeren.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Anbefaling: Svak kjøp

Lerøy Seafood Group har gått sidelengs mellom 142 og 176 kroner i hele år og en stor rektangelformasjon har blitt dannet. Hvis denne blir brutt opp, viser statistikk Investtech har beregnet, at kursen med 67 prosent sannsynlighet vil fortsette å stige, minst like langt som formasjonen er høy. I Lerøys tilfelle, vil dette si til over 200 kroner. Volumutviklingen er positiv, noe som styrker aksjen, men det er samtidig sterk motstand rundt 175 kroner.

Anbefaling: Svak kjøp

Austevoll Seafood har hengt litt etter de andre fiskeaksjene de siste månedene. Aksjen ligger imidlertid i en stigende trendkanal og har vendt opp etter en test av støtten i overkant av 32 kroner. Volumutviklingen er positiv og en videre oppgang indikeres.

Anbefaling: Kjøp