Cruisegigant frister med verdens lengste jordomseiling

Royal Caribbean slår på stortrommen med en tur de færreste tør drømme om. De vil ha passasjerer med på tur i ni måneder.

Royal Caribbean er verdens nest største cruiseselskap.
  • Ada Lea
Publisert: Publisert:

Cruiseselskapet med norske røtter, og delvis norske eiere, legger ingenting imellom når det nå planlegger for tiden etter coronapandemien.

Royal Caribbean har lansert intet mindre enn «Ultimate World Tour»: verdens lengste cruisetur noensinne. 274 netter, syv kontinenter og 65 land.

Den freidige reisen med skipet Serenade of the Seas. Båten sto ferdig i 2003, og har plass til rundt 2.400 passasjerer og i overkant av 800 ansatte.

Skipet skal etter planen legge fra kai i Miami 10. desember 2023, hvor den også til slutt ankommer 10. september 2024.

Les også

Havila Kystruten tror på oppstart 1. desember

Oppdemming av reiselyst

– Det har vært en enorm interesse for reisen, og mange kategorier er allerede utsolgt, sier cruise-ekspert i Berg-Hansen Cruise Collection, Elisabeth Bråthen.

Hun forteller at lignende jordomseilinger har eksistert lenge, men aldri så omfattende. Den tidligere rekorden er på 180 dager.

– I løpet av pandemien har det blitt en oppdemming av reiselyst. Mange jordomseilinger har blitt kansellert de siste to årene. Jeg tror det er dette potensialet Royal Caribbean vil utnytte, sier Bråthen.

Les også

Vedums statssekretær har tjent millioner på å lære opp utenlandske sjøfolk for norske rederier

Pensjonisten i gata er den typiske jordomseiler

Startprisen på den billigste lugartypen på båten er 61.000 dollar, tilsvarende over 500.000 norske kroner. Den nest beste cruisekategorien på sin side koster hele 930.000 kroner.

– Selv om det er dyrt å reise på slike turer så er det helt vanlige folk som drar på jordomseiling. I hovedsak det yngre pensjonister som har spart penger til denne ofte «once in a lifetime» opplevelsen, sier Bråthen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Reiseliv
  2. Cruiseskip

Flere artikler

  1. De gamle blir skrap. De nye blir lengre og større.

  2. Coronafrykten festet grepet i Wall Street - Dow Jones med årsverste

  3. Color Line gjenopptar seiling til Kiel og Strømstad

  4. Cruisekongens nye kurs

  5. Twitter-inspirert aksjesalg, makrotall og luksuskluss