U-sving for norsk teknologiselskap: – Veldig fornøyd

Corona ble en velsignelse for No Isolation, som leverer videoløsninger til eldre. Etter flere år med store tap, gikk selskapet for første gang i pluss i fjor.

Sjef og med-gründer i teknologiselskapet No Isolation, Karen Dolva, har hatt tøffe perioder med sitt oppstartsselskap. Men nå ser utviklingen ut til å ha snudd.
Publisert: Publisert:

E24 har tidligere skrevet at salget til det norske teknologiselskapet No Isolation steg kraftig seg etter at pandemien traff Norge, og nå bekrefter fasiten for coronaåret at inntektene var betydelig høyere enn året før.

Selskapet, som leverer en løsning som gjør videosamtaler enklere for eldre, hadde i fjor inntekter på 56,6 millioner kroner, opp fra 23,3 millioner kroner året før.

– Vi er veldig fornøyd med 2020, jeg kan ikke si noe annet. 142 prosent topplinjevekst er ikke så dumt, sier Karen Dolva, sjef og medgrunnlegger i No Isolation.

No Isolation-produktet Komp er en tjeneste som legger til rette for mer analoge personer. Det er en skjerm som ligner på en liten TV. Den har én enkelt knapp som gjør det mulig å ha videosamtaler på en lettvint måte, spesielt for eldre som sliter med vanlige berøringsskjermer.

Startet i 2015

Sammen med Marius Aabel og Matias Doyle startet Karen Dolva No Isolation i 2015.

No Isolations har utviklet produkter som har som mål å redusere sosial isolasjon og ensomheten som følger av den.

Dolva forteller at et av selskapets produkter, videoløsningen Komp, fikk sterk drahjelp fra coronapandemien.

– Vi har funnet ut at berøringsskjermer ikke er mulig å bruke for de fleste folk over 85 år. For de som ikke greier å bruke disse, blir hele teknologien ubrukelig.

– Vi ønsket å lage noe som kunne tilgjengeliggjøre internett for hvem som helst. De trenger ikke lære seg noen ting, og det er ingen barrierer for bruk. De slipper å lære seg hvordan man åpner og logger seg på et program, trenger bare å trykke på én knapp, noe som gjør det enklere for de eldre, sier Dolva.

Den norske virksomheten i pluss

Inntektshoppet bidrar til at det norske selskapet for første gang gikk i pluss i fjor.

Årsresultatet endte på 3,4 millioner kroner, noe som er en betydelig forbedring fra det tilsvarende resultatet året før, som var på minus 23 millioner kroner.

Selskapet satser i Tyskland og Storbritannia, og store investeringer gjør riktignok at de på konsernnivå fortsatt går i minus. Det norske selskapet eier tre selskaper i henholdsvis Storbritannia, Tyskland og Nederland, ifølge Dolva.

I fjorårsrapporten står det at de har arbeidet målrettet de siste årene med restrukturering av selskapet og «strategisk tilnærming til salg og vekst». Coronapandemien har presentert en stor mulighet for selskapet ved å sette sosial isolasjon og ensomhet på den globale agendaen.

«Salget mot senior- og omsorgssektoren har fått betydelig løft samtidig som pandemien har bidratt til usikkerhet rundt leveranse av komponenter, samt utfordringer for salg rettet mot utdanningssektoren», står det.

Dolva har vært gjest i E24-podkasten «Voksenpoeng med Nora». Der forteller hun om studiene, sin egen erfaring med ensomhet, ledelse og hvordan hun og de andre gründerne i No Isolation har lykkes med å bygge et selskap som kan fortsette å vokse.

Lover videre vekst

– Så langt i år går det veldig bra, og det ligger an til at veksten fortsetter i år, sier Dolva som forteller at de nå ha begynt å ansette igjen.

Det er nå 40 heltidsansatte i selskapet, som måtte kutte halve staben for et par år siden, da millionene hadde rent ut i flere år.

Siden oppstarten var det samlede årsresultatet på minus 83 millioner kroner ved utgangen av 2019. Da også omsetningen falt, måtte 24 av 46 ansatte gå.

I et intervju med bransjenettstedet Shifter la gründeren ut om hvor tungt det var å måtte la mer enn halvparten av No Isolation-familien gå.

– Dette er jo mennesker jeg er glad i, og det er ikke gøy. Det blir alltid mye følelser når det er snakk om jobber, uttalte Dolva til Shifter.

Les på E24+

Aksjene som kan tjene og tape på gjenåpning

Les på E24+

Lyse utsikter for eiendom – hjemmekontor skaper usikkerhet

Publisert:
Gå til e24.no