Biltoppen 2020: Audi e-tron ble fjorårets mest solgte bil

Elbilrekordene falt i året som gikk. Aldri tidligere har elbilandelen vært så høy som den var i desember.

REGISTRERINGSTOPPEN: Dette ble fjorårets mest solgte bilmodell i året hvor elbiler virkelig satt fart.
Publisert:

Det kommer frem på Opplysningsrådet for Veitrafikkens (OFV) arrangement Bilåret 2020, som avholdes digitalt tirsdag formiddag.

Andelen nyregistrerte biler som var elbiler i 2020 endte på 54 prosent. Det er det høyeste nivået registrert i et enkeltår.

Bare i desember var elbilandelen på 66,7 prosent, som er den høyeste andelen noensinne for en enkeltmåned.

– Vi jubler for en rekordavslutning på 2020 og gyver løs på 2021 med stor entusiasme. 67 prosent elbilandel i desember er historisk. Covid-19 lurer i bakspeilet, men vårt håp er at det vil prege bilbransjen mindre i 2021, et år hvor elbilmodellene står i kø for lansering, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening i en uttalelse til E24.

Den høye elbilandelen bidrar også til at de mest registrerte bilene for fjoråret var elbiler. Modellen Audi e-tron ble den mest populære, og endte med 9.227 nyregistreringer.

Det mest populære bilmerket ble Volkswagen med 19.273 nyregistrerte biler. Her bidro Volkswagen ID.3 hvor det ble registrert 7.754 biler i 2020, noe som ga en tredjeplass over de mest populære bilmodellene. Dette var en helt ny modell på det norske markedet i fjor.

Bak Volkswagen følger Toyota og Audi på toppen over de mest registrerte bilmerkene.

Les også

Tesla-shortere tapte over 320 mrd. i 2020: – Største jeg har sett

Sterk avslutning for Tesla

Den store registreringsvinneren i 2019, Tesla Model 3, lå legge an til å falle kraftig tilbake i året som gikk, men en meget sterk desember ville det annerledes.

I desember alene ble det registrert over 4.200 biler av Teslas såkalte folkemodell, noe som sendte det totale antallet opp i 7.770 biler av Model 3 i fjor.

Dette gjorde at elbilmodellen i siste sving lurte seg foran Volkswagen ID.3 som årets andre mest solgte bil.

Teslas høye leveranse av Model 3 i fjorårets siste måned gjorde at selskapet også klatret til sjetteplass over de mest registrerte bilmerkene.

Les også

Slik var elbilåret 2020: – Pukka nødt til å nå 2025-målet

Nærmere nullutslippsmål

Under presentasjonen av bilåret trakk OFV-direktør Øyvind Solberg Thorsen at coronapandemien reduserte bilsalget kraftig de første månedene etter utbruddet.

– Så fikk personbilsalget et voldsomt oppsving i tredje tertial (de fire siste måneden av året red.anm.), sa Thorsen.

Han trakk også frem at man nå er betydelig nærmere å nå det såkalte 2025-målet, som sier at alle biler som selges er en nullutslippsbil. Tilbake i 2014 var hver åttende personbil en nullutslippsbil, mens det i fjor var mer enn hver andre bil som hadde null utslipp.

– Vi er definitivt på god vei mot å nå 2025-målet, fortsatte Thorsen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om