Jobbytter

Dag Teigland slutter som sjef i Holta Invest

Etter 12 år i jobben gir Dag Teigland seg som sjef i investeringsselskapet til Kjetil Holta. Etterfølgeren blir rekruttert internt.

Administrerende direktør Dag Teigland i Holta Invest jobber ut måneden før etterfølgeren overtar.
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Ved slutten av april slutter Dag Teigland som administrerende direktør i Holta Invest – investeringsselskapet til investor Kjetil Holta, der det er ni ansatte.

Dermed er det slutt på en 12 år lang epoke i selskapet.

– Det har vært en fantastisk periode å få være med å bygge opp Holta Invest etter at Tinfos ble solgt. Jeg føler meg privilegert over å ha hatt denne rollen, men 12 år er lenge. Jeg har alltid tenkt at en administrerende direktør nok ikke bør sitte i mer enn 10 år, sier Teigland til E24.

– Jeg ansatte Teigland i 2009 for å hjelpe meg å bygge opp Holta Invest etter at vi solgte aksjene i Tinfos, sier Kjetil Holta i en uttalelse og roser Teigland for samarbeidet de to har hatt opp gjennom årene.

Holta har ansatt Reidar Tveiten til å overta.

Han er også et kjent navn i Holta-systemet og har jobbet i Holta Invest siden 2011. Siviløkonomen har bakgrunn fra både Statkraft og Selmer.

– Tveiten har vært hos oss i snart 10 år og har hatt en veldig sterk utvikling i denne perioden. Jeg mener han er moden for å ta et enda større ansvar nå og setter derfor stor pris på at han er villig til å ta over etter Teigland, sier Holta om den nye sjefen.

Les også

Arcus vil selge unna akevitt og vodka for å blidgjøre Konkurransetilsynet

Johaug, Traa og Dæhlie

Kjetil Holta er en av de kjente og store privatinvestorene i Norge. Han fikk realisert et milliardbeløp da familiebedriften Tinfos ble solgt i 2008. Holta anses for å være blant «bjellesauene» som mange investorer følger med på.

Dag Teigland var sjef i Tinfos og ble med over da Holta Invest ble bygget opp.

– Jeg setter stor pris på den tiden vi har hatt sammen. Tolv år er lang tid, og jeg har forståelse for at han ønsker å utvikle seg videre utenfor selskapet, sier Holta.

– Det har vært stimulerende og inspirerende å arbeide så tett med Kjetil og jeg er veldig takknemlig for den tilliten han har vist meg. Jeg er stolt over det vi har oppnådd sammen og ikke minst kvaliteten på den organisasjonen vi har bygget opp, sier Teigland.

Holta Invest er kanskje aller mest kjent for å stå bak Active Brands. Investeringsselskapet bidro til en konsolidering av sportsmarkedet ved å etablere Active Brands, som er selskapet bak kjente merkenavn som blant annet Johaug, Kari Traa og Dæhlie.

FSN Capital har i senere tid kommet inn på eiersiden i Active Brands.

I tillegg til forbrukermarkedet investerer også Holta Invest i helse og industri. Holta var også engasjert i oppstarten av drosjeappen Prai.

Les på E24+

Eksperter: Dette er Børsens største bjellesauer

Bryter ikke alle bånd

Selv om Teigland slutter i jobben skal han i en overgangsfase fortsette med enkelte styreverv og følge opp noen enkeltinvesteringer til Holta.

– Jeg skal holde i investeringene våre innen metall i Europa og USA, sier Teigland.

I Europa eier Holta Invest Nizi International, som kjøper inn og distribuerer råstoff til europeisk stålindustri, svenske MPT som produserer metallpulver og belgiske Keyvest som produserer keramisk pulver.

I USA eier Holta Invest Miller and Company in Chicago, som leverer råstoff og briketter til stålindustrien i Nord-Amerika, samt Chemalloy i Pennsylvania som også produserer metallpulver.

Dag Teigland sier at han ikke helt vet hva han vil drive med etter at han slutter som sjef i Holta Invest.

– Ser du for deg en operasjonell jobb eller mer styreverv og rådgivning?

– Det er litt tidlig å si, men jeg trives godt med den aktive eierskapsrollen som vi har hatt i Holta – der man både er engasjert i driften og strategiske grep.

– Har du tenkt på dette lenge før du bestemte deg?

– Det er en prosess som har vart litt. Da coronaen kom var alt fokus på virksomhetene og håndteringen av det, men det har vært en modningsprosess underveis.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Kjetil Holta
 3. Bytte jobb
 4. Jobb
 5. Karriere

Flere artikler

 1. Active Brands-sjefen går av – henter ny sjef fra Nike

 2. Resultatkollaps for selskap bak kjendis-sportsklær

 3. Satser millioner på Johaug: Skal bli velværedronning

 4. Rike familier hamstrer toppforvaltere

 5. Betalt innhold

  – Jeg var så gira på å komme inn der