Mellomlanding for Norwegian og noen millioner til overs

Publisert: Publisert:

Akkurat da vi var klare for å forbinde flyselskapet Norwegian med nettopp reiser og ferie, så blåser det opp igjen.

Det har uten tvil vært mye Norwegian i monitor denne uken, men det har faktisk skjedd litt andre ting også, her er ukens Overblikk:

Sjefen må gå og ukjente bonuser

Mandag morgen kom for de aller fleste en overraskende melding om at Norwegians konsernsjef Jacob Schram gikk på dagen. Dermed fulgte det som fremsto som en krangel over hvem som var mest ydmyk hva gjelder Schrams sluttpakke, inntil den øksen ble begravet da E24 tirsdag kveld kunne avsløre at toppledelsen i Norwegian hadde mottatt en hittil ukjent tosifret millionbonus i mai. Både fagforeninger og investorer stiller seg undrende til bonusene, og i skrivende stund har næringsminister Iselin Nybø etterlyst full redegjørelse fra flyselskapet. Staten har jo stilt opp med lån i milliardklassen for å få flyselskapet på vingene igjen, og i den forbindelse var det et forbud mot bonuser.

Min kollega Marius oppsummerer den siste ukens Norwegian-drama i E24-podden her:

It’s complicated

Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB.

Det var visst ikke like lett å kjøpe opp en liten konkurrent. DNB har siden i våres jobbet for å kjøpe opp Sbanken. I forrige uke sikret storbanken seg over 90 prosent av aksjene, men torsdag denne uken varslet Konkurransetilsynet at det er bekymret for konkurransen i fondsmarkedet og vurderer å gripe inn mot det planlagte oppkjøpet. – Vi ser på dette som en delseier, sier Christian Jahr, initiativtager til Facebook-gruppen som forsøker å stanse DNBs oppkjøp av Sbanken og mangeårig kunde i banken.

Den sure svie

Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet.

Forrige helg publiserte E24 en gjennomgang av årsregnskapene for bedriftene som mottok kontantstøtte i fjor, og som har levert regnskap så langt. Over 5.000 selskaper som mottok kontantstøtte fra staten i fjor, kunne betalt tilbake støttekroner uten å gå i minus. 495 millioner kroner kunne blitt tilbakebetalt. Nå er det flere som reagerer på tallene og på at ordningen med krisehjelp under pandemien ikke er blitt justert mer underveis. – E24s gjennomgang viser at dette har vært forferdelig naivt fra høyrepartienes side, sier nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik.

  • Da tannlegeselskapet Blid skulle hente inn penger tidligere i sommer, ville sjefen Ingrid Lange finne ut hvor vanskelige det egentlig er å få inn kvinner som aksjonærer. Det gikk rett og slett overraskende bra, og nå er det ikke mindre enn 15 nye kvinner på selskapets aksjonærliste.
  • En ekstern gransking gjennomført av KPMG avviser inhabilitet og kameraderi i Obos etter salget av en boligblokk på Ulven i Oslo. NRK har gjennom en rekke artikler skrevet om hvordan familien til boligdirektøren i Obos ble utleieinvestor i prosjektet.
  • Til tross for at Norge åpnes opp mer og mer, tror storbanken Danske Bank at serveringsbransjen ikke vil stå på egne bein igjen økonomisk før utpå høsten.
    – Det er en utfordring dette med meteren. Den hemmer driften masse, sier Ann-Helen Svinø, daglig leder for restaurantene Bro og Bryt i Ålesund.
  • Torsdag ble det kjent at Økokrim har tiltalt tre tidligere ansatte i omsorgsleverandøren Stendi AS for grov korrupsjon, sammen med en leverandør til selskapet. Økokrim mener at leverandøren har gitt de tidligere ansatte private økonomiske fordeler.
Helene Bøhler, Juni Solbrække, Hanna Selvaag og Mari Landsem er ferske aksjonærer i tannlegekjeden Blid. Helt til høyre er gründer og daglig leder, Ingrid Lange.

I helgen på E24 får du blant annet Anita Krohn Traaseths svar på et leserspørsmål, som går på hvordan man kan lande sin første lederjobb selv etter ha jobbet noen år, så stay tuned!

Ida Ekblads utstilling på Kunstnernes Hus i Oslo

Snart helg nå! Er du i Oslo i løpet av sommeren anbefaler jeg å ta turen innom Kunstnernes Hus og få med deg utstillingen til Ida Ekblad. Utstillingen heter Pike lægger i Ovnen, og er rett og slett fargerik, leken og gøy!

Takk for at du følger med - og god helg!

Jeg vil høre dine tilbakemeldinger og tanker, send meg gjerne noen linjer på ina@e24.no eller på overblikk@e24.no.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om