Anslår sjansen for at han reiser til Mars til 70 prosent

Elon Musk ser for seg at det er mulig å gjennomføre den første turen til Mars allerede om syv år.

STORE PLANER: Elon Musk ser for seg at det er sannsynlig at han kommer seg til Mars i løpet av sin levetid.
Publisert: Publisert:

Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk mener det er 70 prosent sannsynlighet for at han kommer til å reise til Mars i løpet av sin levetid.

Og da ser han for seg at det er en av sine egne SpaceX-raketter som skal frakte ham dit.

Det sier han i et HBO-intervju med nyhetsnettstedet Axios.

– Vi har nylig gjort flere gjennombrudd som jeg er skikkelig opprømt over. Jeg snakker om å flytte dit, sier Musk under intervjuet.

Musk mener det kan bli mulig å gjennomføre den første turen til den røde planeten allerede om syv år, og antar at billettprisen vil ligge på «rundt noen hundre tusen dollar».

Intervjuet skapte raskt reaksjoner på Twitter – noe Musks mange utspill den siste tiden har hatt en tendens til å gjøre.

Omstridte utspill

2018 har vært et tøft år for Musk. Årets mest omstridte sak har kanskje vært hans trussel om å ta Tesla av børs med saudiske penger i ryggen – en hendelse som førte til at Musk måtte gå av fra rollen som styreleder i Tesla og betale en bot på 160 millioner kroner.

Les også

Elon Musk: Produksjonsproblemene tok nesten livet av Tesla

Tidligere denne måneden kom han imidlertid med positive utsikter for Tesla, og sa at han tror selskapet vil være kontantstrøm-positivt for alle kvartaler fremover. Dermed er han ikke lenger bekymret for at selskapet skal gå over ende, som han var tidligere i år da Tesla forsøkte å jekke opp produksjonen for å nå sine mål, noe som førte til at selskapet endelig gikk i pluss i tredje kvartal.

SpaceX er Musks satsing for å revolusjonere romfartsindustrien. Tidligere i år kom gründeren med en spådom om at romfart på sikt vil bli like rutinepreget og trygt som å borde et fly.

Les også

Branson: – Virgin Galactic i rommet i løpet av uker

Les også

Japansk milliardær blir første SpaceX-turist til månen

Publisert:

Her kan du lese mer om