Nettavisen: Bobestyrer fant ikke ny eier i PM – 270 ansatte mister trolig jobben

Bobestyrer fant ikke ny eier i kleskjeden PM. Det betyr at selskapets 270 ansatte trolig mister jobben, skriver Nettavisen.

KONKURS: Kleskjeden PM, som har rettet seg mot voksne kvinner, har tapt store penger de siste tre årene. Selskapet gikk konkurs 1. oktober, og det har ikke lykkes bobestyrer å finne en ny eier av kjeden.

Foto: Hans Jordheim
  • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:,

Bobestyrer fant ikke ny eier i kleskjeden PM. Det betyr at selskapets 270 ansatte trolig mister jobben, skriver Nettavisen. Onsdag kveld abandonerte bostyrer boet.

– Butikkene vil fortsatt være åpne i ukesvis, men nå selges varene bare ut for å realisere pantet. Det har ikke lyktes oss å finne en løsning for videreføring av driften, sier bobestyrer Håvard Wiker til Nettavisen.

– Selv om det fortsatt er en mulighet til at det kommer en løsning for videre drift, men det ser ikke slik ut nå. Det går mot at butikkene blir stengt, og at de ansatte i PM ikke vil ha en jobb etter at salget er over, sier Wiker til nettstedet.

De resterende varene skal nå selges for å sikre at dem med pant i selskapet skal få igjen noen av verdiene.

Les også: Konkursene øker kraftig – verst på Nordvestlandet

– Tøffe tider

Wiker sier selskapet var i en omstilling, og at det var en av grunnene til at selskapet ikke lyktes å finne en ny eier.

Les også

Sjeføkonom: – Må regne med flere butikk-konkurser

Selskapet har 51 butikker og 270 ansatte. Regnskapet fra 2017 viser en omsetning i selskapet på 281 millioner kroner.

Administrerende direktør i PM Retail, Marianne Bjarnstad, uttalte i en pressemelding 1. oktober at selskapet jobbet hardt for å forhindre konkursen.

– Sammen med våre eiere har vi kjempet hardt for å unngå oppbud. Eierne har engasjert seg sterkt i snuoperasjonen, og de har bidratt til et konstruktivt samarbeid med vår långiver, skrev Bjarnstad i pressemeldingen.

Oppkjøpsfondet FSN Capital, som har vært eier siden 2012, opplyste til E24 samme dag som konkursen ble kjent at selskapet jaktet nye eiere i tiden før konkursen. Fondet uttalte også at PM har hatt flere interesserte mulige kjøpere.

Her kan du lese mer om

  1. Konkurs

Flere artikler

  1. Fant ingen eiere: Stenger butikkene - 302 mister jobben

  2. Betalt innhold

    Advokatene som avgjør «døde» butikkers skjebne

  3. Konkurs for Finn Schjøll-butikkene

  4. Annonsørinnhold

  5. PM-ledelsen på desperat eierjakt etter konkurs

  6. Top-Toy Norge klarte ikke finne nye eiere - åpner konkurs