Idar Vollvik tiltalt for skattejuks i Spania

Idar Vollvik har unndratt rundt 4,5 millioner kroner i avgifter under kjøpet av en villa, mener påtalemyndigheten i Spania. Den norske investoren nekter for å ha gjort noe galt.

SPANSK BOLIGTRØBBEL: Idar Vollvik, her under en pressekonferanse i 2012, bedyrer at han ikke har gjort noe galt når han nå blir tiltalt for skattejuks i Spania i forbindelse med en eiendomshandel. Arkivbilde.

Remi Bøe Presttun
  • NTB
Publisert:

Tiltalen er tatt ut av det statsadvokatembetet mot korrupsjon og organisert kriminalitet i Marbella og omfatter også en norsk advokat og åtte andre, ifølge Dagbladet.

Ifølge påtalemyndigheten holdt Vollvik og advokaten hans eierskapet av en luksusvilla i Marbella skjult ved hjelp av et selskapet i Gibraltar. De skal ha klart å unndra 525.000 euro i overdragelsesavgift. Beløpet tilsvarer rundt 4,5 millioner kroner etter dagens kurs.

Overfor Dagbladet fastholder Vollvik at han ikke har noe å skjule.

– Da vi kjøpte et hus der, fulgte vi alle råd som ble forelagt av lokal advokat. Om det skulle vise seg å være noe lovstridig, må vi jo ordne opp i dette, sier Vollvik.

Han opplyser at han for flere år siden var i avhør i Spania, men at han oppfattet det slik at videre etterforskning for hans del ikke var aktuelt.

Les også

- Vollvik blir kastet ut

Les også

Vollviks Ludo begjært konkurs

Les også

Tidligere Chess-kollega gir Vollvik gullnummer-kamp

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Idar Vollvik

Flere artikler