15 mistenkte timesharesvindlere arrestert på Gran Canaria

Personene er mistenkt for å ha svindlet over 150 timesharekunder for til sammen rundt 25 millioner kroner.

MISTENKT: 15 personer er mistenkt for å ha svindlet timesharekunder for til sammen rundt 25 millioner kroner på Gran Canaria. Bildet er fra Amadores-stranden på Gran Canaria.

Jan Ovind
Publisert:

15 personer er pågrepet på Gran Canaria, mistenkt for timesharesvindel. Det skriver Canariajournalen.

Personene er mistenkt for å ha svindlet over 150 timesharekunder fra ulike land i Europa. Til sammen skal svindlerne ha lurt kundene for over 3 millioner euro, omtrent 25 millioner kroner.

Svindelen skal ha foregått ved at de mistenkte tilbød timesharekunder å gjenkjøpe timeshareavtaler.

Timesharekundene skal ha betalt de mistenkte opp mot 8000 euro i forskuddsbetaling for avtaleovertakelsen. De mistenkte skal så ha beholdt pengene uten at kundene fikk noe som helst tilbake.

De 15 som er pågrepet skal ifølge politiet være toppledere i organisasjonen svindelen skal ha foregått gjennom. De skal ha tatt kontakt med kundene via to callsentre på Gran Canaria.

Politiet har foretatt husransakelser på de to callsentrene og i hjemmene til to av lederne. Her skal de blant annet ha funnet kontrakter, lister med navn som er ringt opp, samt 11.426 euro i kontanter.

Les også:

- Vil selge seg ut av ferieanlegg etter krangelHerbalife stupte etter trussel om svindelavsløringAdvarer mot epost fra «Skatteetaten»