Latvias sentralbanksjef løslatt mot kausjon

Latvias sentralbanksjef Ilmars Rimsevics er løslatt mot kausjon etter at han ble pågrepet søndag, mistenkt for å ha tatt imot store bestikkelser.

LØSLATT MOT KAUSJON: Sentralbanksjef Ilmars Rimsevics i Latvia.

Foto: Roman Koksarov AP
  • NTB
Publisert: Publisert:

Men etterforskningen av sentralbanksjefen fortsetter, selv om han mandag ettermiddag ble løslatt mot kausjon.

Rimsevics ble pågrepet lørdag kveld etter å ha blitt innbrakt til avhør i regi av landets antikorrupsjonsmyndighet. Dagen i forveien ble både boligen og kontoret hans gjennomsøkt, ifølge latvisk rikskringkasting.

Massiv hvitvasking

Byråets etterforskning ble igangsatt etter anklager fra USAs finansdepartement om at en latvisk storbank skal ha bedrevet massiv hvitvasking for selskaper som blant annet er mistenkt for tilknytning til Nord-Korea.

Finansminister Arvils Aserdens har opplyst til latvisk radio at utviklingen innebærer en alvorlig risiko for Latvias internasjonale rykte, og at Rimsevics bør vurdere å gå av.

– I det minste så vil han utestenges fra stillinger i banken, sa Latvias statsminister Maris Kucinskis etter et ekstraordinært statsrådsmøte mandag.

Les også

Latvias sentralbanksjef pågrepet i korrupsjonssak

Bestikkelser på minst 100.000 euro

Rimsevics avviser anklagene om å ha mottatt bestikkelser på minst 100.000 euro. Hans advokat Saulvedis Varpins sier han vil komme med mer informasjon om saken tirsdag.

Ifølge Associated Press har en latvisk bank anklaget Rimsevics for å ha mottatt bestikkelser i flere år, for å ha misbrukt sin makt og for å ha vært knyttet til personer som er innblandet i hvitvasking av penger fra Russland.

Rimsevics har vært sentralbanksjef siden 2001. Han sitter også i styret til Den europeiske sentralbanken (ESB).

Les også

ESB stanser utbetalinger fra storbank i Latvia

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Latvia
  2. Korrupsjon

Flere artikler