Flåthen om Kongsberg-korrupsjon: - Vi har alltid hatt nulltoleranse

Tidligere LO-leder Roar Flåthen har sittet i Kongsberg-styret i en årrekke.

NESTLEDER: Tidligere LO-leder Roar Flåthen satt som nestleder i Kongsberg-styret på begynnelsen av 2000-tallet.
Publisert:

- Dette var helt ukjent for meg. Så lenge jeg har vært i bedriften har vi alltid vært tydelig på at det er nulltoleranse for korrupsjon, sier tidligere LO-leder Roar Flåthen, som har sittet i Kongsberg-styret i flere perioder.

Tirsdag ble det kjent at Økokrim har siktet Kongsberg Gruppen for korrupsjon. Det skal ha skjedd i samband med forsvarskontrakter med Romania i perioden 1999 til 2008.

Les også

Økokrim har siktet Kongsberg Gruppen for korrupsjon

Flåthen har i tillegg til å ha vært styremedlem i Kongsberg Gruppen, også vært nestleder i styret på begynnelsen av 2000-tallet.

Flåthen sier til E24 at han har fått en kort orientering om saken av styreleder Finn Jebsen, og henviser videre kommentarer dit.

- Jeg har foreløpig ingen kommentarer til saken. Vi skal ha en pressekonferanse klokken 18.00, og jeg må henvise spørsmålene dit, sier Jebsen til E24.

Styrelederen ønsker ikke å svare på noen spørsmål, ei heller om han selv kommer til å delta på pressekonferansen i kveld.

Jebsen har sittet som styreleder i Kongsberg Gruppen siden 2005. Med seg på laget har han hatt veldig mange kjente mennesker fra norsk næringsliv.

Inn i styret i 2005 kom for eksempel også finansielle tungvektere som Erik Must og John Giverholt. Must er kjent som en nestor i norsk finansbransje og eier av finanshuset Fondsfinans, mens Giverholt er kjent som en av de fremste støttespillerne til Norges rikeste mann Johan H. Andresen jr. Giverholt tok over som konsernsjef i Ferd da Andresen jr. «ga seg selv opprykk» i 2012.

Da disse kom inn i styret gikk samtidig Siri Beate Hatlen ut av styret. Noen år tidligere satt Hatlen sammen med investor Jen Ulltveit-Moe i Kongsbergs styre.

Styrets leder forut for nåværende leder Finn Jebsen var Christian Nicolay Brinch.

Les også:

Rekord for Kongsberg GruppenRekordkontrakt til KongsbergKongsberg Gruppen sikrer seg nye amerikanske forsvarsmillioner

Publisert:

Her kan du lese mer om