Staten betaler 11,2 millioner kroner til rederiet i Remøy-saken

Remøy Havfiske får dekket bøter og deler av sakskostnadene for 11,2 millioner kroner i et forlik med staten. Rederiets båt lå tre uker i russisk arrest.

I arrest: Reketråleren måtte ligge i Murmansk i tre uker. Tråleren er ikke på dette bildet.
Publisert: Publisert:

Rederiet melder selv om forliket onsdag.

– Etter en helhetsvurdering er vi kommet til at dette er en avtale vi kan klare å leve med, selv om vi på langt nær har fått kompensert tapene våre i forbindelse med denne saken, sier styreleder Olav Remøy i Remøy Havfiske.

Remøy Havfiske får dekket utgiftene til bøtene for rederlag og skipper, men bare deler av saksomkostningene i forbindelse med arresten i Russland.

Reketråleren Remøy ble tatt i arrest av russisk kystvakt 10. mai i fjor, som følge av at Fiskeridirektoratet hadde gjort en feil ved utfyllingen av et lisensskjema til russiske myndigheter. Fartøyet fisket på en norsk kvote i russisk sone og rapporterte daglig fangstene til norske og russiske myndigheter, slik reglene krever.

Etter tre uker i arrest fikk Remøy forlate Murmansk, etter at norske myndigheter stilte garanti for at en eventuell straffeforfølging ville bli gjort opp.

Les også

– Vi håper trenden har snudd

Les også

Nordmenn tror mer på fiskenæringen enn olje

Les også

Ny rekord for norsk sjømateksport

Publisert:

Her kan du lese mer om