Aksjene hans i Kolonial.no er nå verdt rundt 200 millioner kroner

Toppsjefen i Kolonial.no solgte aksjer for en million kroner til Kinnevik, men de resterende aksjene hans er nå verdt rundt 200 millioner kroner.

BLITT RIK PÅ MAT: Karl Munthe-Kaas har på papiret tjent meget gode penger på Kolonial.no. Formuen hans steg med rundt 60 millioner etter den siste emisjonen, og er nå verdt rundt 220 millioner kroner.
Publisert:

Til tross for at Kolonial.no har gått med tap siden det startet opp i 2013, har det på papiret vært et lønnsomt eventyr for grunderne.

– Jeg solgte aksjer for en million kroner, så tar ut under ett prosent av det jeg eier. På papiret tjener jeg nok en del, men dette er først og fremst kult for selskapet og en mulighet til å bygge dette videre med solid kapital, sier Kolonial-sjef Karl Munthe-Kaas.

I etterkant av aksjesalget til Kinnevik som ble kjent onsdag formiddag, eier Munthe-Kaas rett i underkant av 10 prosent av selskapet, og er tredje største aksjonær.

Les også

Kinnevik investerer 300 mill. kroner i Kolonial.no

Etter at Kolonial.no nå verdsettes til 2,24 milliarder kroner er hans aksjepost på papiret verdt rundt 200 millioner kroner.

Da er også Rasmussen-familiens konvertible obligasjonslån på 200 millioner kroner tatt med i beregningen.

Tjente rundt 40 millioner

Da Kolonial hentet penger fra Rasmussengruppen i fjor ble selskapet verdsatt til 1,5 milliarder kroner.

Det betyr at Munthe-Kaas har sett sin egen papirformue stige med rundt 40 millioner kroner siden forrige emisjon.

Kinnevik som ifølge Kolonial får 15 prosent eierandel i selskapet, eier nå aksjer som verdsettes til 336 millioner kroner.

Etter emisjonen blir Kinnevik selskapets nest største aksjonær etter Rasmussen-familien fra Kristiansand som har investert 550 millioner i dagligvaremyggen.

Det blir ikke gjort store endringer i selskapet etter den siste kapitalinnhentingen, men Kinnevik får som nest største aksjonær en plass i styret.

Ser for seg flere emisjoner

Til tross for at Kolonial vokser fort, stiger også beløpet selskapet har tapt på dagligvaresatsingen på nett.

I 2017 alene tapte selskapet 253,5 millioner kroner, men doblet inntektene fra 424 til 801,4 millioner kroner.

Munthe-Kaas sier selskapet skal fortsette å tape penger, og fortsette å ta markedsandeler i Norge, og utelukker ikke flere emisjoner i tiden fremover.

Kolonial-sjefen sier Kinnevik, som også eier rundt 32 prosent av aksjene i Zalando, for lenge siden har sett hvordan forbrukeratferden i raskt tempo beveger seg fra fysiske butikker til netthandel, og derfor har tro på vekst også i dagligvaremarkedet.

I fjor var det totale markedet for mathandel på nett på rundt to milliarder kroner, men hadde en vekst på rundt 50 prosent fra året før.

Tradisjonell dagligvare omsatte for 170 milliarder kroner, men så til sammenligning kun en årlig vekst på ett prosent.

Rettelse: I en tidligere utgave av denne saken stod det at Karl Munthe-Kaas tjente 60 millioner kroner i papirverdier etter den siste emisjonen. Dette er feil. En utvanningseffekt som følge av Rasmussengruppens obligasjonslån til selskapet gjør at dette beløpet er på 40 millioner kroner.

Les også

Mystiske Tøyen-Cola fortsetter suksessen

Les også

Avviser blankt at matkassene går mot døden

Publisert:

Her kan du lese mer om