Tidligere Atea-direktør politianmeldt

Atea i Danmark har politianmeldt konkurrenten 3A-it og sin tidligere salgsdirektør.

POLITIANMELDER: Danske Ateas administrerende direktør Steinar Sønsteby. Bildet er tatt i 2004 i forbindelse med kvartalsrapporten for et annet selskap.
Publisert:

IT-selskapet 3A-it ble etablert i januar i år av tidligere ansatte i danske Atea.

Ateas administrerende direktør Steinar Sønsteby hevder sensitiv selskapsinformasjon ble misbrukt ulovlig i etableringen av konkurrenten.

– Vi har gått til det dramatiske skrittet å politianmelde fordi vi har informasjon om at vår tidligere salgsdirektør med overlegg har innsamlet og tilgjengeliggjort store mengder forretningshemmeligheter til fordel for konkurrenten 3A-it, sier Sønsteby i en børsmelding tirsdag morgen.

Les også

Innsidekjøp i Atea: Finansdirektøren kjøper aksjer til nyfødt datter

Skal ha oppdaget under korrupsjonsgransking

Det skal ha vært i forbindelse med Ateas gransking av eget selskap at de avdekket at deres tidligere salgsdirektør skal ha samlet inn den sensitive selskapsinformasjonen.

Den interne granskingen ble igangsett i forbindelse med at selskapet er under korrupsjonsetterforskning i Danmark.

Den tidligere salgsdirektøren skal ifølge Atea fremdeles ha jobbet for selskapet da den sensitive informasjonen ble innsamlet.

Personen sitter nå i en ledende posisjon i konkurrenten 3A-it, hvor vedkommende også er aksjonær.

Les også

Atea sluker dataselskap

Hevder det var del av konkurrent-plan

IT-selskapet hevder de påståtte ulovlighetene muliggjorde etableringen av en direkte konkurrent, som ble grunnlagt av tidligere Atea-ansatte.

«Atea har grunn til å tro at ulovlighetene var nøye planlagt og utført over en lengre tidsperiode, og at handlingene utgjorde en del av etableringen av selskapet 3A-it.»

Uten å gå i detaljer hevder Atea at de har «klare indikasjoner» på at tilegnelsen av de sensitive selskapsopplysningene hjalp 3A-it.

Les også

Innsidekjøp i Atea:
Finansdirektøren kjøper aksjer til nyfødt datter

Les også

Atea sluker dataselskap

Les også

Atea-jubel for økt PC-salg

Publisert: