Ryanair avlyser flyginger – 400.000 passasjerer kan rammes

For å unngå kanselleringskaos tar flyselskapet Ryanair 25 fly ut av rute fra november. Blant rutene som fjernes er en flyging mellom Oslo og Hamburg. 

I HARDT VÆR: Igjen meldes det at lavprisselskapet Ryanair kansellerer.
Publisert:

Ryanair vil endre flygingene opptil 400.000 passasjerer i tidsrommet mellom november og mars, skriver selskapet i en pressemelding. Det tilsvarer 18.000 flyginger.

I samme pressemelding skriver selskapet at de planlegger å vokse saktere i vinter. Veksten blir på fire prosent, ikke ni prosent, som tidligere varslet.

Flyselskapet vil bruke 25 færre av sine fly i dette tidsrommet, i håp om å redusere risikoen for flere kanselleringer, skriver BBC.

Blant flygingene som rammes, er kun en rute som går innom Norge. Det er flygingen fra Hamburg til Sandefjord lufthavn, Torp.

Les også

Norske reisende rammes: Gigatabbe gir uker med Ryanair-kaos

E-post-varsel

Ryanair melder at de i løpet av onsdag varsler alle berørte kunder via e-post, og vil tilby alternative flyginger eller pengene tilbake.

– I tillegg vil vi gi dem et reisegavekort på 40 euro en vei, eller 80 euro tur/retur, som de kan bruke i oktober, for å booke en ny reise med Ryanair mellom oktober og mars, skriver selskapet.

Kanselleringene gir lavprisselskapet 25 ekstra fly og over 100 piloter som er klar til å jobbe hver dag mellom november og mars.

– Det betyr at alle kalendermånedene med pilotferier er sikret, og at vi ikke trenger å be dem om å gjøre om på ferieplanene, skriver Ryanair.

Les også

Europeiske pilotforeninger ut mot Ryanair: Krever bedre arbeidsvilkår for pilotene

Millionregning

De anslår at denne runden med kanselleringer vil koste dem opp mot 25 millioner euro, i tillegg til at gavekortene også trolig vil komme på 25 millioner euro. Til sammen tilsvarer det over 464,2 millioner norske kroner.

Tidligere denne måneden kansellerte det irske flyselskapet 50 fly om dagen frem til oktober og måtte tvinge Ryainair-pilotene til å endre ferieplaner.

Selskapet opplyser om at 97 prosent av kundene som ble berørt har fått pengene tilbake, eller har bestilt nye reiser, innen 24. september. De skal i tillegg ha fått et reisegavekort.

Lavprisselskapet har gjentatte ganger nektet for at det er pilotmangel, eller problemer med rekruttering, som skaper problemene i tidsplanene.

Les også

PA: Norwegian vurderer å kjøpe Monarch Airlines

Les også

– Det er nonsens

Les også

Ryanair tapte i EU-domstolen

Publisert:

Her kan du lese mer om