TA Invest-gründer slått konkurs

Eva-Karin Haugens konkursbo ble åpnet tirsdag ettermiddag.

KONKURS: TA Invests Eva Karin Haugen.

Publisert:,

Konkursbehandling av Eva-Karin Haugens bo ble åpnet av Oslo byfogdembete ved kjennelse avsagt i dag.

Partner i Wikborg Rein, Leif Petter Madsen, er oppnevnt som bostyrer. Det er foreløpig ikke åpnet konkursbehandling av Per Sten Andersens bo.

- Konkursen ble åpnet på bakgrunn av et krav fra en deltaker i aksjespareklubben TA Invest, skriver Madsen i en pressemelding.

Alt beslaglagt

Politiet har tatt beslag i alle Haugens kjente eiendeler i Norge. Eiendelene består først og fremst av en rekke eiendommer samt aksjer i eiendomsselskapet EK-Eiendom AS. Det er ikke åpnet konkursbehandling av eiendomsselskapet, opplyser Madsen.

Han vil i fortsettelsen arbeide med å skaffe seg en oversikt over Haugens eiendeler og gjeld, og vil derfor kontakte Haugen og hennes advokat Marianne Darre-Næss for å få avholdt et møte så raskt mulig.

Kontakt med politiet

Madsen vil også kontakte politiet for få utlevert dokumentasjon politiet har tatt beslag i. Han vil også i løpet av de nærmeste dagene ta stilling til om det er nødvendig å få oppnevnt et kreditorutvalg og borevisor.

Han vil deretter sammen med politiet og panthaverne, sørge for at Haugens eiendeler blir solgt, slik at de kan tjene til dekning for Haugens kreditorer. I hvilken grad dette kan bidra til å dekke gjelden er ikke kjent, ettersom det foreligger pantegjeld på eiendommene.

- Hvilken verdi eiendommene har for kreditorene etter at panthaverne har fått dekning er det for tidlig å si noe om, skriver Madsen.

Juli er deadline

Etter salget vil han ta stilling til hvordan verdiene skal fordeles mellom kreditorene, og vudere spørsmålet om en eller flere av deltakerne i aksjespareklubben TA Invest har separatistrett til midler som inngår i boet.

Fristen for å anmelde fordringer i boet er 21. juli 2009. Før fristen er utløpt er det vanskelig for bostyrer å ha noen formening om størrelsen på Haugens gjeld samt hvilken dekning kreditorene kan forvente, presiserer Madsen.

Les også:

Flere nyheter på E24.