TA Invest-gründer slått konkurs

Eva-Karin Haugens konkursbo ble åpnet tirsdag ettermiddag.

KONKURS: TA Invests Eva Karin Haugen.

  • Anna Sandvig Brander
Publisert:,

Konkursbehandling av Eva-Karin Haugens bo ble åpnet av Oslo byfogdembete ved kjennelse avsagt i dag.

Partner i Wikborg Rein, Leif Petter Madsen, er oppnevnt som bostyrer. Det er foreløpig ikke åpnet konkursbehandling av Per Sten Andersens bo.

- Konkursen ble åpnet på bakgrunn av et krav fra en deltaker i aksjespareklubben TA Invest, skriver Madsen i en pressemelding.

Alt beslaglagt

Politiet har tatt beslag i alle Haugens kjente eiendeler i Norge. Eiendelene består først og fremst av en rekke eiendommer samt aksjer i eiendomsselskapet EK-Eiendom AS. Det er ikke åpnet konkursbehandling av eiendomsselskapet, opplyser Madsen.

Han vil i fortsettelsen arbeide med å skaffe seg en oversikt over Haugens eiendeler og gjeld, og vil derfor kontakte Haugen og hennes advokat Marianne Darre-Næss for å få avholdt et møte så raskt mulig.

Kontakt med politiet

Madsen vil også kontakte politiet for få utlevert dokumentasjon politiet har tatt beslag i. Han vil også i løpet av de nærmeste dagene ta stilling til om det er nødvendig å få oppnevnt et kreditorutvalg og borevisor.

Han vil deretter sammen med politiet og panthaverne, sørge for at Haugens eiendeler blir solgt, slik at de kan tjene til dekning for Haugens kreditorer. I hvilken grad dette kan bidra til å dekke gjelden er ikke kjent, ettersom det foreligger pantegjeld på eiendommene.

- Hvilken verdi eiendommene har for kreditorene etter at panthaverne har fått dekning er det for tidlig å si noe om, skriver Madsen.

Juli er deadline

Etter salget vil han ta stilling til hvordan verdiene skal fordeles mellom kreditorene, og vudere spørsmålet om en eller flere av deltakerne i aksjespareklubben TA Invest har separatistrett til midler som inngår i boet.

Fristen for å anmelde fordringer i boet er 21. juli 2009. Før fristen er utløpt er det vanskelig for bostyrer å ha noen formening om størrelsen på Haugens gjeld samt hvilken dekning kreditorene kan forvente, presiserer Madsen.

Les også:

  • Harmdirrende TA-medlem skrek ut i retten
  • Legger skylden på samboeren

Flere nyheter på E24.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. TA-Andersen konkurs

  2. Har fortsatt ikke funnet TA Invest-penger

  3. Politiet opprettholder TA-siktelser

  4. Annonsørinnhold

  5. Fikk milliongevinst fra aksjeklubben

  6. 730 mill. i krav etter TA Invest-konkurs