Oslo Plaza har sendt ut permitteringsvarsel

Rundt 60 ansatte har fredag fått permitteringsvarsel ved Oslo Plaza. Årsaken er redusert ordretilgang som følge av coronaviruset.

Færre bestillinger fører til permitteringsvarsel ved Oslo Plaza.

Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • David Bach
Publisert:

Administrerende direktør Tarje Hellebust ved Oslo Plaza bekrefter overfor E24 at de fredag måtte sende ut permitteringsvarsel til flere av de ansatte.

– Vi har i dag dessverre sett oss nødt til å sende permitteringsvarsel til et antall ansatte grunnet redusert sysselsettingsbehov. Som jo er direkte årsaket av covid-19 og mediedekningen omkring det som gjør folk nervøse.

Hellebust opplyser at varslene er sendt ut til omkring 60 ansatte. I første rekke har den reduserte ordretilgangen rammet kongresser, kurs og konferanser, forteller han.

Hotellet står oppført med 211 ansatte på Proff.no.

– Vi har hatt gode og åpne dialoger og drøftelser med de tillitsvalgte, og sammen kommet frem til omfanget. Det er vårt håp at situasjonen bedrer seg snarlig, og at ikke bare vi, men hele reiselivsbransjen kommer tilbake på føttene snarest, sier Hellebust.

– Dette er jo ikke noe noen ønsker seg. Det er svært uheldig.

De ansatte vil gå på jobb som normalt de neste to ukene. Deretter kommer en arbeidsgiverperiode hvor de blir permittert i to uker med lønn, for deretter å gå over i NAV-apparatet med dagpenger.

– Dette ble det opplyst om i dag under et allmøte med alle de ansatte. Som jeg sa der, er dette veldig kjedelig, men noe en ansvarlig arbeidsgiver er nødt til å gjøre. Vi vil hele tiden holde dialogen med de ansatte, sier Hellebust.

Samtidig tror norske økonomer at viruskrisen kan spolere lønnsfesten under vårens lønnsoppgjør.

Viruset kan i hvert fall få følger for det kommende lønnsoppgjøret i reiselivsbransjen. Til E24 sa NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold onsdag at de vil ha «svært moderate» lønnsoppgjør i 2020.

– Vi stoler på at ansvarlighet og nøkternhet tilsier svært moderate oppgjør i en usikker situasjon med permitteringsdiskusjon flere steder. Vi har tradisjon for at oppgjøret tilpasses forholdene, og reiseliv er en bransje som internasjonalt vurderes å være utsatt nå, uttalte Devold i en skriftlig kommentar til E24.

Les også

NHO Reiseliv vil ha «svært moderate» lønnsoppgjør på grunn av coronaviruset

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. Reiseliv
 4. Hotell
 5. Lønnsoppgjør

Flere artikler

 1. NHO Reiseliv vil ha «svært moderate» lønnsoppgjør på grunn av coronaviruset

 2. Hotelldirektør skuffet over krisetiltakene: – Bunnen har ramlet ut av bunnen

 3. Reiselivsnæringen om arrangementsbegrensninger: – Et dødsstøt

 4. Hurtigruten permitterer rundt 120 ansatte

 5. Emilie Stordalen om Nybøs reiselivsutspill: – Nedlatende