Henrik O. Madsen slutter: DNV GL får ny toppsjef

Det norske klassifiseringskonsernet bytter nå toppsjef etter ni år.

VETERAN RYKKER OPP: Remi Eriksen (t.v.) blir ny konsernsjef i DNV GL (tidligere kjent som Veritas). Her avbildet med styreleder Leif-Arne Langøy

Marius Lorentzen
Publisert:,

DNV GL, tidligere kjent som Det Norske Veritas, har nå utpekt en ny konsernsjef.

Det er konserndirektør Remi Eriksen som tar over etter Henrik O. Madsen.

Remi Eriksen er i dag daglig leder (COO), og har vært nestkommanderende etter Madsen. De ansatte fikk beskjed på et allmøte på Høvik torsdag morgen.

Madsen går av etter mer enn 30 år i selskapet og ni år som konsernsjef.

Remi Eriksen har også jobbet i selskapet i mange år, blant annet som sjef for olje- og gassvirksomheten. Totalt har han vært i selskapet i mer enn 20 år, og har også ledet Asia-virksomheten blant annet.

TAKKER FOR SEG: Konsernsjef Henrik Madsen i DNV GL, gir seg nå som sjef for det gigantiske verdensomspennende konsernet.

Konsernet er kontrollert av Veritas-stiftelsen som ble opprettet i 1864, og selskapet er én av Norges desidert største bedrifter.

Ingeniør klatret til toppen

Dagens konsernsjef, danske Henrik O. Madsen, har vært sjef for DNV GL siden 2006, men har jobbet i konsernet i flere tiår.

Madsen er utdannet ingeniør fra Danmarks tekniske universitet, og startet med å jobbe på den tekniske siden av konsernet før han etter hvert gikk inn i mer administrative roller. Madsen har jobbet for DNV GL i mange land, blant annet i Japan rundt tusenårsskiftet.

Under Madsens tid har DNV GL vokst kraftig, hovedsakelig gjennom flere fusjoner. Selskapet har også økt satsingen på fornybar energi og klima de siste årene.

I starten av 2012 ble nederlandske Kema en del av DNV. Den siste store fusjonen skjedde i 2013, da Det Norske Veritas fusjonerte med det tyske klassifiseringskonsernet Germanischer Lloyd, og ble til det som i dag kalles DNV GL.

Konsernet omsetter i dag for nesten 20 milliarder kroner i året og har rundt 17.000 ansatte i mer enn 100 land over hele verden.

E24 kommer tilbake med mer om saken i løpet av dagen.

Her kan du lese mer om