Fiskeoppdretterne

Norway Royal Salmon selger Region Sør for 1,24 milliarder

Andre dag på rad med milliardkjøp i oppdrettsnæringen.

Norway Royal Salmon
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Norway Royal Salmon (NRS) har inngått en avtale om salg av samtlige aksjer i Sør Farming AS, som etter en fisjon av NRS Farming vil eie NRS sin oppdrettsvirksomhet Region Sør.

De tre selskapene som kjøper virksomheten er Tombre Fiskeanlegg AS, Lingalaks AS og Eidesvik Laks AS.

Det er avtalt en kjøpesum på 1,24 milliarder kroner, og gjøres opp kontant. Transaksjonen er ventet gjennomført i desember 2019, og betinges av at fisjonen av NRS Farming er gjennomført.

Ville selge

Selskapet har tidligere gjort det kjent at det ønsket å kvitte seg med virksomheten.

– Den strategiske vurderingen av Region Sør er nå gjennomført, og vi har konkludert med at vi selger virksomheten. NRS er godt fornøyd med prisen vi har oppnådd, samt at vi kan videreutvikle samarbeidet med Kjøperne på eksport av fisk, og slik fortsette å styrke vår egen salgsavdeling, sier konsernsjef Charles Høstlund i NRS i en uttalelse.

– Vi er glad for at Kjøperne har lokal tilhørighet, ambisjoner og ressurser til å utvikle virksomheten videre», fortsetter Høstlund.

NRS har i forbindelse med transaksjonen også inngått et langsiktig samarbeid om kjøp og salg av laks med de tre kjøperne.

Les på E24+ (for abonnenter)

Les også: (+) Dødsalgene kan bekjempes med satellitter, lasere og droner

Konsentrerer virksomheten i nord

Da E24 snakket med Kepler Cheuvreux-analytiker Christian Olsen Nordby i slutten av august var han klar på at et salg av region sør ville være veldig bra for selskapet.

– Det er positivt hvis de får solgt. Da får de frigjort cash, kanskje rundt en milliard kroner, sier han, og legger til at det er mange oppdrettere med nok kapital som kan være interessert.

Norway Royal Salmon opplyser at det nå vil konsentrere og styrke virksomheten i Nord-Norge og på Island.

– Selskapet har for tiden store investeringsprosjekter som vil videreutvikle vår virksomhet i nord. Vi har som ambisjon å utvikle fremtidens oppdrettsnæring gjennom videreutvikling av drifte, innovasjon og ny teknologi, og vi vil gjøre det med Nord-Norge i sentrum. Transaksjonen gir NRS ytterligere finansiell fleksibilitet til å vurdere nye vekstmuligheter, sier NRS-sjef Charles Høstlund.

Bakkafrost med milliardkjøp

Dette er andre dag på rad det gjennomføres et milliardkjøp blant lakseselskapene på Oslo Børs. Onsdag ble det kjent at Bakkafrost kjøper 68,6 prosent av Scottish Salmon Company.

Ved gjennomføring av transaksjonen blir Bakkafrost nødt til å legge inn et bud på de øvrige delene av selskapet, noe som vil verdsette Scottish Salmon til 5,78 milliarder kroner.

Børsmeldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

 1. Fiskeoppdretterne
 2. Sjømat

Flere artikler

 1. Bakkafrost med milliardkjøp i Scottish Salmon Company

 2. Betalt innhold

  Kjøper Royal Salmons i sør for 1,24 mrd.

 3. Tydelig fall for lakseaksjer etter Nordea-rapport

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Børskommentar: Starter det en fusjons- og oppkjøpsbølge i lakseoppdrett?

 6. Norway Royal Salmon vil kvitte seg med region sør i år