Rolls-Royce landet storkontrakt med Kleven

Skal levere utstyr til offshorefartøy verdt over 600 millioner kroner.

ANKERHÅNDTERINGSSKIP: Skipene i klassen Salt 200 er designet av norske Salt Ship Design. Kleven skal bygge de seks skipene for danske Maersk Supply Service, mens Rolls-Royce skal levere vinsjutstyr til skipene. (Illustrasjonsbilde fra Kleven)
Publisert:

Rolls-Royce har inngått en kontrakt med verftet Kleven for levering av dekkmaskineri til seks nye ankerhåndteringsskip. Kontrakten har en verdi på i overkant av 54 millioner pund – tilsvarende 605 millioner kroner.

Dette er den største enkeltkontrakten på dekksmaskineri for Rolls-Royce noensinne.

Skipene skal bygges hos Kleven for det danske rederiet Maersk Supply Service.

Selve byggekontrakten er tidligere annonsert av verftet.

Skipene skal utstyres med en tretromlet ankerhåndteringsvinsj med trekkraft på 500 tonn, to sekundærvinsjer, lastsikringsvinsjer og andre hjelpevinsjer og tørrbulksystem. Kontrakten inkluderer også ror og styremaskiner fra Rolls-Royce.

– Jo mer komplekse fartøyene er, og med økt oppmerksomhet til sikkerhet og effektivitet, jo mer differensierte typer dekksmaskineri trenger kundene våre. Vi er stolte over at Kleven og Maersk har valgt oss til denne betydningsfulle ordren, sier John Knudsen, direktør for virksomhetsområdet Commercial Marine i Rolls-Royce.

Det er opsjon på ytterligere fire skip. De seks første skipene skal leveres fra Kleven mellom fjerde kvartal 2016 og tredje kvartal 2017. 2017. Dersom opsjonene på fire fartøy blir realisert, vil det siste skipet i serien bli levert i første kvartal 2018.

– Vi ser frem til å samarbeide tett med Rolls-Royce på dette store og viktige prosjektet for Maersk. Denne ordren er en honnør til den maritime klyngen, og viser at et tett samarbeid mellom aktørene i klyngen bidrar til verdiskapning for kundene våre, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven.

Les også:

Kleven bygger luksusyacht nummer to for New Zealands rikesteKleven ankret storkontraktNorwegian inngår motoravtale med Rolls Royce

Publisert: