Nordea-sjefen gir seg etter åtte år

Casper von Koskull tar over sjefsstolen i Nordens største bank.

FERDIG: Christian Clausen slutter som konsernsjef i Nordea.

Henrik Montgomery
Publisert:

Christian Clausen har besluttet å gå av etter drøyt åtte år i stillingen som konsernsjef i Nordea. Han vil bli erstattet av Casper von Koskull.

Det opplyser Nordea i en pressemelding tirsdag.

Samtidig er Torsten Hagen Jørgensen utnevnt til ny Group Chief Operating Officer og visekonsernsjef.

Koskull vil ta over stillingen fra 1. november.

Koskull (54) har en lengre karriere innen banksektoren, og begynte i Nordea i 2010 som leder av Wholesale Banking og medlem av konsernledelsen.

– Med utnevnelsen av Casper von Koskull og Torsten Hagen Jørgensen sikrer vi et ideelt lederteam for Nordea også i fremtiden med kombinasjonen av relasjonsbank-kompetanse og operasjonell kompetanse i verdensklasse, sier styreleder i Nordea, Björn Wahlroos, i pressemeldingen.

At Clausen nå trekker seg, er ikke helt uventet. For to måneder siden begynte ryktene å gå om at Nordea hadde hyret inn hodejegere for å erstatte Clausen.

Den siste tiden skal det ha vært uenigheter mellom Clausen og styreleder Wahlroos.

Etter at Clausen i juni presenterte Nordeas nye finansmål skal Wahlroos ifølge Dagens Industri ha karakterisert målene som «bullshit».

At det angivelig ikke har vært verdens beste tone dem imellom går selvsagt ikke frem av pressemeldingen:

– Jeg ønsker å takke Christian Clausen for hans uvurderlige bidrag til å utvikle Nordea til en stor og solid internasjonal bank. Hans lederskap, kundefokus og internasjonale perspektiv er uten sidestykke i banksektoren. Jeg har satt stor pris på samarbeidet de siste fire årene, sier Wahlroos.

Les også

Avis: – Nordea skifter ut toppsjefen

Les også

Nordea tjente mer på utlån enn før

Les også

Norsk styreproff må gå fra et Nordea i endring