DERFOR SPARER HAGEN PÅ SNIPPEN: Hagen raser på riking-liste

Stein Erik Hagen faller fem plasser på Kapitals liste over landets 400 rikeste etter å ha tapt 9,8 milliarder kroner siden i fjor.

  • Johann D. Sundberg
  • Christine Jensen
Publisert:

Stein Erik Hagen har høstet latter, hoderysting og sinne etter at han fortalte om at han har begynt å skifte ut snippene på skjortene sine i stedet for å kjøpe nye skjorter for å forberede seg på hardere tider.

Les også: - Hagen lever i en milliardærboble


Elin Ørjasæter: Er han virkelig?

Kapitals årlige liste over landets 400 rikeste personer, som offentliggjøres i denne ukens utgave av tidskriftet, gir forklaring på at Hagen føler behov for å snu på skillingen en smule.

Se topp 10-listen i bilder!

På listen faller nemlig Hagen fra en 2. til en 6. plass etter at kursraset i Orkla har barbert hans formue fra 24 til 14,2 milliarder kroner.

Les også: Hagens Orkla-gevinst mer enn halvert

For på toppen av Kapital troner John Fredriksen fortsatt suverent med en formue på ganske fantastiske 54,9 milliarder kroner. Kapitals journalister har regnet seg frem til at rederkongen har måttet se sin formue falle med 600 millioner kroner.

Beregningen av formuene er gjort i starten september og har slikt sett ikke fått med seg mye av det kraftige børsfallet.

Tåler børsaset

De 400 personene som er på Kapitals liste har en samlet formue på litt under 712 milliarder kroner. Selv om det er litt ned fra i fjor, er det mer enn dobbelt så mye som for fire år siden.

41 nye navn har kommet inn på listen, mens 42 har forsvunnet.

Selv om børsen har vært tung for mange i år, er 199 personer blitt rikere. 48 personer har holdt stillingen, mens 112 har blitt fattigere.

For å komme inn på listen må man ha en formue på 400 millioner kroner.

Ap-milliardærer i støtet

Blant vinnerne på rikinglisten vinner vi den gavmilde Arbeiderparti-milliardæren Trond Mohn. Kapital har beregnet at han formue har økt med hele 3,75 milliarder kroner og har plassert han på en 8. plass på listen med en formue på 12,35 milliarder kroner. Det er opp fra en 13. plass i fjor.

Dermed puster Mohn en annen rik Arbeiderpartivelger i nakken. Kjell Inge Røkke må nemlig se seg falle fra en 4. til en 7. plass etter at formuen er barbert med 7,3 milliarder kroner til 12,5 milliarder - "fattige" 150 millioner mer enn Mohn.

Også den selvoppnevnte arbeidervennen Petter A. Stordalen vinner kraftig på kåringen av Norges rikeste personer.

Den spretne Stordalen hopper fra 19. til 9. plass etter å ha økt formuen sin med 2,3 milliarder kroner.

Både Stordalen og Mohn er nye på ti på topp-listen .

Rikere på mat

De som har holdt seg til den bransjen Stein Erik Hagen ble rik på, men som han forlot for å kjøpe seg inne i Orkla, gjør det fortsatt bra.

Matmilliardærene Johan Johannson, som står bak Norgesgruppen, og Odd Reitan kan vise til solide økninger i sine formuer det siste året.

Norges 10 rikeste - i bilder

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert:

Flere artikler