Telenor: Har meldt vår interesse i Myanmar

Går videre i kampen om telelisenser.

ATTRAKTIVT: Telenor fristes av Myanmar, som har lav dekningsgrad og mange potensielle brukere.
Publisert: Publisert:

Telenor er et av flere utenlandske selskaper som har meldt sin interesse før telelisensene i Myanmar skal under hammeren innværende år.

- Vi har overlevert de nødvendige papirene til landets myndigheter i dag. Dette er den første runden der de interesserte melder seg, og så skal et utenlandsk konsulentselskap sette opp en liste over selskapene som blir tilbudt å være med videre i prosessen, sier Telenors kommunikasjonsdirektør i Asia, Glenn Mandelid, til E24.

Ifølge Bloomberg har minst tre konkurrenter i lisenskampen, blant annet den malaysiske giganten Axiata og Singapore Telecommunications.

Les også: Statoil utelukker ikke Burma

Telenor har lenge sagt at markedet i Myanmar er spennende. Den såkalte gjennomtrengingen i landet, antall aktive brukere, er svært lav: Myanmars 5,4 millioner mobilabonnenter utgjør kun ni prosent, mot 70 prosent i Kambodsja, 87 prosent i Laos og mer enn 100 prosent i Thailand.

- Det er i tillegg en region der Telenor har vært tilstede i 15 år. Vi har operasjoner i fem land i regionen, og har kompetansen og erfaringen som skal til for å bygge en god operatør i landet, sier Mandelid.

Mangler rammeverk

FØLGER MYANMAR: Kommunikasjonsdirektør Glenn Mandelid i Telenor Asia.

Myanmar, tidligere kalt Burma, har vært gjennom politiske omveltninger de siste årene. Landet ble inntil 2011 styrt av en militærjunta, og det første valget på 20 år ble avholdt i november 2010.

Les også: Obama møtte Suu Kyi

Det er fremdeles flere hindre før internasjonale selskaper for alvor begynner å sprøyte penger inn i landet, som er blandt dem med lavest brutto nasjonalprodukt per innbygger.

- Det er en del regulatoriske forutsetninger som må på plass, blant annet den nye telekommunikasjonsloven og det politiske rammeverket. Som internasjonal investor med langsiktig perspektiv mener vi at dette må klargjøres med tanke på sikkerheten for våre investeringer før lisenstildelingen skjer, sier Mandelid.

Les også: Verdensbanken setter av penger til Myanmar

Les også: USA lover å investere i Myanmar

De to lisensene som skal utstedes kan få så lang levetid som 20 år. Det er ventet at parlamentet godkjenner en midlertidig telekommunikasjonslov som innebærer opprettelse av en regulatorisk instans innen 2015.

Myndighetene i Myanmar har tidligere meldt at lisensene skal under hammeren i første halvdel av 2013. Landets teledepartement har foreløpig ikke kommentert dagens hendelser.

Publisert:
Gå til e24.no