– Strømimport lik 30 mobile gasskraftverk

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) advarer mot å tro at mobile gasskraftverk alene vil løse kraftkrisen i Midt-Norge og føre til billigere strøm.

REDDES IKKE AV GASSKRAFTVERK: Det mener energiminister Terje Riis-Johansen.
Publisert:

– Sist mandag importerte vi strøm tilsvarende 30 mobile gasskraftverk. Det sier noe om viktigheten av å bygge ut det nordiske kraftmarkedet, sa Riis-Johansen i Stortingets spørretime onsdag.

Et mobilt gasskraftverk kan produsere inntil 3.600 megawattimer strøm i døgnet. Mandag 10. januar var strømimporten til Norge 102.000 megawattimer, får NTB opplyst av Statnett.

Statsråden virket noe oppgitt over spørsmålet fra Frps Ketil Solvik-Olsen, som ville vite om regjeringen hadde nye virkemidler mot høye strømpriser på lur. Frp-representanten gjentok forslaget om å ta i bruk de to gassfyrte reservekraftverkene på Tjeldbergodden og i Nyhamna for å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge.

– Det ville være meningsløst å sitte på tiltak som hadde løst situasjonen. Det beste vi kan gjøre for Midt-Norge er å bedre kraftflyten til regionen ved å bygge ut nettet og øke importkapasiteten, sier Riis-Johansen.

Han mener regjeringen allerede har brukt store ressurser på nettutbygging, i tillegg til å styrke Enova og satse på energieffektivisering.

Flere nyheter på E24.

Publisert: