Sukkeravgift: Coca-Cola usikker på produksjonsfremtiden i Norge

Coca-Cola i Norge mener regjeringen må fjerne 350 kronersgrensen, siden sukkeravgiften på brus ikke blir reversert.

Kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Stein Rømmerud. FOTO: KRISTER SØRBØ/VG

Foto: Krister Sørbø VG
  • Hans Henrik Torgersen
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

– Hvis ikke politikerne får gjort noe med den eksplosive veksten i grensehandelen, er det høyst usikkert hvordan produksjonsstrukturen vår ser ut om noen år, sier Coca-Cola-sjef Stein Rømmerud til Aftenposten.

Sammen med andre drikkeprodusenter i Norge er han usikker på hvordan fremtiden ser ut, etter at regjeringen reverserte deler av sukkeravgiften, men ikke for drikkeprodusentene.

Med en importgrense på 350 kroner, kan forbrukere bestille den brusen de trenger hjem til sin egen stue, uten å betale hverken sukkeravgift eller moms.

Rømmerud understreker at Coca-Cola ønsker å være til stede lokalt, men at det er noe de må se på, hvis rammevilkårene ikke er til stede.

Sylte fortviler

Andre produsenter er også skeptiske til at regjeringen reverserer sukkeravgiften på sjokolade, men lar avgiften stå på brus.

Det får deriblant sjefen hos Oskar Sylte mineralvannfabrikk til å fortvile.

Han mener regjeringens grep er lite logisk.

– Jeg er ikke overrasket, men det viser at vi snakker for døve ører. Regjeringen bryr seg ikke om denne delen av bransjen, sa en tydelig skuffet Oskar Sylte til E24 mandag.

Han er tredje generasjons brusbrygger i Oskar Sylte Mineralvannfabrikk, og har vært redd for hvor lenge de kan drive med dagens avgiftspolitikk.

Sylte sier sukkeravgiften på brus ikke skader hele bransjen, men de små aktørene.

– Dette ødelegger bransjen. De store internasjonale som kan tjene på stordriftsfordeler, slik som Coca-Cola, klarer seg alltid, men det er synd om det ikke er plass til mindre familiebedrifter, sa Sylte

Til E24 sa Coca-Cola at de ikke vil kommentere saken annet enn at de stiller seg bak bryggeri- og drikkevareforeningens tidligere uttalelser.

Les også

Jallasprite endrer navn etter å ha fått Coca-Cola på nakken

Les også

Coca-Cola truer Tøyen-Cola med søksmål

Les også

Coca-Cola brygger opp til kaffekrig i Kina etter oppkjøp

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coca-Cola

Flere artikler